• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč jablkový - téměř bez cukru
Napište svůj komentář k receptu

Koláč jablkový - téměř bez cukru

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč jablkový - téměř bez cukru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • skořice
    • citronová kůra
    • rozinky
    • sušené meruňky nakrájené, nemusí být
    • cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Tuk nastrouháme na vál - lépe se zpracovává, přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Vajíčka rozšleháme v hrníčku a s moukou zpracujeme, popř. zředíme mlékem.
2
Trochu vajíček si necháme na potření. Po zpracování rozdělíme těsto na dva díly. První díl rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na vrch přidáme jablkovou náplň a zakryjeme druhým vyváleným těstem. Potřeme zbytkem vajíčka a popícháme vidličkou. Pečeme asi 30-40 min. na 180 °C. Po vychladnutí nakrájíme a pocukrujme.
3
Koláč je vláčný a skoro jako by byl upečen z listového těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez…

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • envy | 13. 4. 2007 07:08

    ..omluvám se,že jsem dostatečně nenapsala co s pudingem..nasype se do náplně..jak už je zde napsáno,jablka se tzv.nerozbleptají..:)

  • NMarta | 12. 4. 2007 06:08

    Dělám podobný viz Jablkový koláč od Alice a tam se dává pudinkový prášek, on při pečení se šťávou co pustí jablíčka vytvoří takovou "želatinovou" náplň.

  • Hana Rožníčková | 11. 4. 2007 19:20

    Já si stejně myslím, že má být pudink sypký. Kdyby se měl pudink uvařit, tak v náplni chybí mléko na uvaření pudinku. Ale třeba nám to autorka vysvětlí.

  • *** | 11. 4. 2007 18:19

    Já bych ten pudink uvařila a dala na jablíčka ana to ten druhýdíl těsta.

  • Hana Rožníčková | 11. 4. 2007 13:55

    Šárko, sypký sáček se vysype do jablíček.

  • Šárka Tkáčová | 11. 4. 2007 12:50

    Prosím , co s pudinkem.Příjde do těsta nebo do jablek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Jablka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Sušené meruňky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
20
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Koláč jablkový - téměř bez cukru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact