• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Koláč Cholera
Napište svůj komentář k receptu

Koláč Cholera

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč Cholera
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g listové těsto
    • 4
      ks brambory (velké, lojovité, uvařené den předem)
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks cibule (velké)
    • 200
      g uzený bůček (nakrájený na hranolky)
    • 200
      g sýr (švýcarský, například Raclette)
    • 2
      ks hrušky
    • 2
      ks jablka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené brambory nahrubo nastrouhejte a osolte. Oloupané hrušky a jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Těsto rozdělte na dvě části. Rozválejte a polovinu dejte do koláčové formy. Rozestřete na něj brambory, okraje ponechte volné.
2
Posypte kostičkami hrušek a jablek, cibulovou směsí, masem, kostičkami sýra a posypte hrubě drceným pepřem. Přikryjte druhým plátem těsta, okraje spojte a propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára. Potřete rozšlehaným vejcem nebo žloutkem a pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte chvíli zchladnout a pak ostrým nožem naporcujte.
3
----
4
Koláč Cholera prý skutečně vznikl v dobách epidemií, kdy se nemocní sami nebo nuceně izolovali od ostatních a museli vyžít z toho, co dům dal. Dnes je připravován z mnoha výtečných surovin a v labužnickém repertoáru patří k vrcholům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub | 18. 2. 2012 10:03

    Je to <3 <3 :-) , ale :-( :-( :-! :-! :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrušky Jablka Listové těsto Pepř mletý Pórek Sůl Sýr Uzený bůček Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Další doporučené recepty:

Koláč ''fabbricato''
Koláč ''fabbricato''
Koláč "Dobrota"
Koláč "Dobrota"
Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč Ladovy babičky
Koláč Ladovy babičky
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
  • Recepty.cz
  • Koláč Cholera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact