• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč Cholera
Napište svůj komentář k receptu

Koláč Cholera

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč Cholera
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g listové těsto
    • 4
      ks brambory (velké, lojovité, uvařené den předem)
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks cibule (velké)
    • 200
      g uzený bůček (nakrájený na hranolky)
    • 200
      g sýr (švýcarský, například Raclette)
    • 2
      ks hrušky
    • 2
      ks jablka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené brambory nahrubo nastrouhejte a osolte. Oloupané hrušky a jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Těsto rozdělte na dvě části. Rozválejte a polovinu dejte do koláčové formy. Rozestřete na něj brambory, okraje ponechte volné.
2
Posypte kostičkami hrušek a jablek, cibulovou směsí, masem, kostičkami sýra a posypte hrubě drceným pepřem. Přikryjte druhým plátem těsta, okraje spojte a propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára. Potřete rozšlehaným vejcem nebo žloutkem a pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte chvíli zchladnout a pak ostrým nožem naporcujte.
3
----
4
Koláč Cholera prý skutečně vznikl v dobách epidemií, kdy se nemocní sami nebo nuceně izolovali od ostatních a museli vyžít z toho, co dům dal. Dnes je připravován z mnoha výtečných surovin a v labužnickém repertoáru patří k vrcholům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub | 18. 2. 2012 10:03

    Je to <3 <3 :-) , ale :-( :-( :-! :-! :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrušky Jablka Listové těsto Pepř mletý Pórek Sůl Sýr Uzený bůček Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

195
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
38
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
17
Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso s řapíkatým…
16
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 25. 7. 2025: Kdo by měl dát na svou intuici a na koho čeká večerní dobrodružství?

Denní horoskop na pátek 25. 7. 2025: Kdo by měl dát na svou intuici a na koho čeká večerní dobrodružství?

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Koláč ''fabbricato''
Koláč ''fabbricato''
Koláč "Dobrota"
Koláč "Dobrota"
Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč Ladovy babičky
Koláč Ladovy babičky
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
  • Recepty.cz
  • Koláč Cholera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact