• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosový piškot - korpus
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový piškot - korpus

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce velká
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g kokos
    • 1,50
      lžíce kakao podle barvy - cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce olej
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • máslo na vymazání formy
    • strouhaný kokos nebo hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Tři větší (případně 4 menší) vejce rozklepneme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, prošleháme a vmícháme mouku s kypřidlem a kokosem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
O trochu větší polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (cca 22-23 cm).
3
Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Špejlí nebo jehlicí opatrně těsta promícháme, aby se nám udělalo mramorování a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme čistou špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
4
Korpus necháme zchladnout, pak prokrojíme a zdobíme dle chuti. Dobré je pocákat před natíráním krému rozkrojené korpusy kokosovým likérem nebo rumem.
5
Těsto můžeme nechat pouze světlé nebo ho obarvit kakaem celé. Záleží na naší chuti.
6
Pokud chceme dělat korpus na velký plech, zvýšíme dávku na šest vajec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Dortový korpus pro začátečníky

Dortový korpus pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty Dortový korpus
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Květákové makarony

Květákové makarony

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
22
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Felix Slováček ml. o zesnulé sestře: První slova o Aničce (†29)!

Felix Slováček ml. o zesnulé sestře: První slova o Aničce (†29)!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Kokosový krémeš
Kokosový krémeš
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
Kokosový nepečený dort s marmeládou /…
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
Koláč ''fabbricato''
Koláč ''fabbricato''
  • Recepty.cz
  • Kokosový piškot - korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact