• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosový piškot - korpus
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový piškot - korpus

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce velká
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g kokos
    • 1,50
      lžíce kakao podle barvy - cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce olej
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • máslo na vymazání formy
    • strouhaný kokos nebo hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Tři větší (případně 4 menší) vejce rozklepneme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, prošleháme a vmícháme mouku s kypřidlem a kokosem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
O trochu větší polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (cca 22-23 cm).
3
Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Špejlí nebo jehlicí opatrně těsta promícháme, aby se nám udělalo mramorování a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme čistou špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
4
Korpus necháme zchladnout, pak prokrojíme a zdobíme dle chuti. Dobré je pocákat před natíráním krému rozkrojené korpusy kokosovým likérem nebo rumem.
5
Těsto můžeme nechat pouze světlé nebo ho obarvit kakaem celé. Záleží na naší chuti.
6
Pokud chceme dělat korpus na velký plech, zvýšíme dávku na šest vajec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Dortový korpus pro začátečníky

Dortový korpus pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty Dortový korpus
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Tatarka

Tatarka

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

32
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
28
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
28
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
24
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
24
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kokosový krémeš
Kokosový krémeš
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
Kokosový nepečený dort s marmeládou /…
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
Koláč ''fabbricato''
Koláč ''fabbricato''
  • Recepty.cz
  • Kokosový piškot - korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact