• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosový krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový krémeš

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový krémeš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokos
  • Krém
    • 1,50
      dl mléko
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme vidličkou a upečeme. Na vychladlý krémeš natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.
2
Náplň: bílky s cukrem vyšleháme nad parou, přidáme kokos a promícháme.
3
Krém: v mléce rozmícháme mouku, žloutky a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo, práškový a vanilkový cukr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • madzia
    madzia | 18. 4. 2014 16:46

    No, recept jsem vyzkoušela, ale moc mi nechutnal a chutně ani nevypadal :-$

  • Julka | 10. 10. 2011 13:54

    Kolac som vyskusala a urobila. Bohuzial, presne ako je uz tu spomenute, kolac je velmi suchy a hnede cesto vobec nezmekne ani po noci v chladnicke. Vyzera krasne, ale ocakavala som od neho nieco viac "jedle".

  • Týna | 13. 11. 2010 16:28

    Dobrý den, dlouho jsem se odhodlávala k tomuto receptu, dneska jsem to zkusila. Začala jsem tím pro mne nejsložitějším - šleháním sněhu nad parou. Přestože jsem po internetu sháněla různé rady, jak dlouho se má šlehat (okolo 20 minut) a jak to poznám, že je sníh našlehaný, nepovedlo se mi to! Jsem velice zklamaná, nevím, jak vypadá našlehaný sníh, mně se začal odlepovat od krajů kastrolu už po sedmi minutách šlehání, tak jsem šlehala ještě dále, sníh nebyl lesklý, spíš mi přišel jak kdyby hrudkovitý, po 15 minutách jsem odstavila sníh a přidala 200 g kokosu - a to už se s tím nedalo dělat vůbec nic. Vmíchávala jsem vařečkou, nespojilo se tu, zkusila jsem šlehačem, to už vůbec ne. Získala jsem drobivou hmotu, která nejde spojit, tak jsem vzala plech, vyložila pečicím papírem a dala do trouby sušit - nevím, jestli to vůbec bude k dalšímu využití.... Jsem z toho velmi smutná a myslím, že mne to důkladně odradilo od přípravy všech moučníků s vařeným sněhem. Najde se někdo, kdo "polopaticky" krok za krokem vysvětlí?? Nebo mi holt tyto moučníky navždy souzeny nebudou.....

  • Táňa K. | 12. 2. 2009 18:15

    Tak jsem krémeš včera upekla a dnes jsme ho nakrojili. Dle předpokladu se placka na kokosu při pečení trochu vydula, ale to tyhle vyvalované placky s kypřícím práškem dělají rády, i když těsto před pečením propícháte. Přemohla jsem svou netrpělivost se šleháním sněhu nad parou :-) a povedlo se, všechno pěkně drží. Jediné, co bych mohla vytknout, je to, že i po rozležení je kakaové těsto tvrdé. Trochu jsem si myslela, že se to stane, proto příště opravdu zkusím dát krém rovnou na upečenou náplň a přikryju to druhou samostatně upečenou plackou, jak jsem zmiňovala ve svém předchozím komentáři, aby vlhkost z krému prostoupila do náplně i do horní placky. Nebo po upečení moučníku potřu vrchní placku před nanesením krému nějakou tekutinou (rumem, kávou), aby to dobře navlhlo a pěkně změklo. Jinak chuťově je krémeš lahodný a na řezu velmi hezky vypadá.

  • Táňa K. | 10. 2. 2009 20:34

    Děkuji za radu, Terezko, už jsem bez obav.:-) Recept vyzkouším a podělím se o zážitek.

  • Tereza J. | 10. 2. 2009 20:13

    Tánička, cesto sa od náplne neodlepuje, ten rožtek na tom kúsku vľavo sa nadvihol pri krájaní :))) Bieka nestačí ušľhať bez pary, nebudú pevne držať s kokosom, ale uľahčíte si prácu tak, že vyšľaháte bielky klasicky a nad paru dáte vyšľahať, kým nebude pena dostatočne teplá a vyšľahaná. Kľudne koláč upečte podľa popisu, nič nepečte zvlášť, uvidíte, že sa podarí :)))

  • Táňa K. | 10. 2. 2009 19:45

    Terezko, ráda bych vyzkoušela tento recept, ale chci se nejprve zeptat, zda je nutné bílky s cukrem do náplně šlehat nad parou, nebo by stačilo jen klasicky ušlehat sníh bez tepelného zpracování. A podle obrázku soudím, že se těsto při pečení trochu nafoukne a od náplně odlepí. Nemáte tu zkušenost, že by se upekla nejprve jedna placka s náplní, ta se pak potřela krémem a nakonec přilepila druhá samostatně upečená placka, jak se to dělá například u Královských stoletých řezů? Děkuji za odpověď.

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:36

    Tohle je zajímavé.Zakládáme a určitě někdy zkusíme.

  • Věra | 15. 11. 2006 10:14

    Barborko jsi lepš,í já mám dole jen 1 kilo, ti ale teda moc zááááávidím :-)) Připadá mi, že když si přečtu tento krémeš, tak zase to kilo naberu :-((

  • Barbora Polakova | 14. 11. 2006 23:05

    Vieri,nejsi sama uz 4 dni bastim psenicu tiez, vazne je celkom dobra ja som ju mala dnes s tuniakom uz mam 3 kilecka dole.

  • Věra | 14. 11. 2006 08:27

    Terezko, ale ta pšenka je taky dobroučká, udělala jsem si ji s cibulkou a houbami, česnekem, majoránkou a je to ňamka....dávám si to s cuketovým zelím a připravuji se váhově na vánoce a přitom hltám vánoční recepty .. Děkuji za mailik :-))

  • Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 07:21

    Zdenka, žĺtky idú tak ako povedala Vierka, do krému. Vierka, pšenička vám prospeje a podom si dáte nejaký mls :)))

  • Věra | 13. 11. 2006 14:01

    Zdeno žloutky se vmíchají do krému já si to čtu už po pátééééé to jako k tééé méééé pšenici :-))

  • Zdena z JM | 13. 11. 2006 13:55

    Co s těmi žloutky?Zamíchat je do našlehaného sněhu?

  • Věra | 13. 11. 2006 13:44

    Teda Terezko... a já teď baštím pšenici a vy takovou dobrotu tady , tak si to dávám do pořadníku a zatím si to budu číst mám pak pocit jako bych to jedla :-))

  • Airan | 13. 11. 2006 13:38

    Recept vypada dobre, kremese mam moc rada. Tery, chtela bych se zeptat, na Slovensko se delaji takove obycejne kremese s krupise, nekde jsem mela recept ale ztratila jsem ho. Pani, co mi davala povidala. ze se to kdysy delalo na vesnici ze setrneho duvodu. a ze to ma od sve babicky. Budu rada jestli neco takoveho znas - vim, ze u nas vsem chutnalo, bylo malo tucne.

  • Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 10:18

    Hm, tak to bude určitě dobré, dávám do oblíbených. Hi,hi - tady vše prošlo, nemám žádnou otázku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Bublanina II.

Bublanina II.

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
17
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
15
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Miss Marie Danči po předání korunky: Zpověď o bulimii i o vztahu s Vodochodským! Čím ji překvapil?

Miss Marie Danči po předání korunky: Zpověď o bulimii i o vztahu s Vodochodským! Čím ji překvapil?

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Kokosový koláč
Kokosový koláč
Kokosový koláč s pudinkem
Kokosový koláč s pudinkem
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
Kokosový nepečený dort s marmeládou /…
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
  • Recepty.cz
  • Kokosový krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact