• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-karamelový zákusek

autor: Karkulin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-karamelový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks bílek
    • 280
      g moučkový cukr
    • 230
      g kokos strouhaný
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 250
      g máslo změklé
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kostka ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).
2
Krém: salko vařime 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).
3
Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.
4
Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový dort

Karamelový dort

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Karamelový flan

Karamelový flan

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akninam | 28. 3. 2019 19:41

    Na jak velkém plechu pečete? Klasický velký?

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:43

    ...nejsem autorem,ale foto mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:42

    1*

  • recepty 73 | 9. 6. 2010 16:52

    Čokoládou jsem jen pocákal,protože v tomhle teple bych musel roztírat kosmickou rychlostí :-)) , korpus jsem i rozkrojil a natíral i uvnitř.Musím říct,že je to velice povedený zákusek.Posílám velkou jedničku!Jiří

  • Ivana Samcová | 22. 3. 2007 08:14

    Sice na mě dost sladké, ale výborné! Už rozdávám reept. Díky za recept.Ivana

  • Di | 1. 9. 2006 09:30

    Přestože si na pečivo mažu většinou másla rostlinná (Zlatá Hana, Rama Bon jour), tak do krémů dávám zásadně pravé máslo, nejen kvůli chuti, ale také kvůli konzistenci. Maximálně doplňuji kouskem Hery - na 200 g másla, 50 g Hery. Je to lety vyzkoušené a mnohem lepší než když použijete tuk, který kombunuje pravé a rostlinné máslo.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:22

    Síso,kamarádce taky 1x vytékal tento krém,ale nepoužila pravé máslo, teď je spousta druhů, jeden někdy neví, které bude to pravé. Já krém zrovna včera dělala,ale na jiný recept. Zákusky mám v lednici,tak je krásně tuhý, ale když je dýl na stole, tak krém trochu "změkne", ale neteče.Jenže s tímto krémem se všechno sní tak rychle, že téct by prostě ani nestihl.

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:38

    Pridajte malilinko želatíny.

  • Sísa | 31. 8. 2006 10:33

    Timto krémem jsem na vánoce plnila trubičky.Stejný poměr másla, ale krém mi vytékal. Neporadí někdo fígl? Jinak je krém výborný. Díky

  • Lenka Zavřelová | 30. 8. 2006 21:41

    Tohle bude asi hóóódně dobré. Jako když spojím 2 naše oblíbené recepty-karamelové a kokosové řezy dohromady. Ten karamelový krém je úžasný-před vařením, po uvaření, i s tím máslem je Salko výtečné.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:45

    Marsí, doporučuji Vám krém z receptu "Domino v oplatce" od Terezky Jarčuškové. Není přeslazený a je velmi dobrý. Jen množství budete muset snížit, je to z litru mléka, to je na tyto řezy moc.

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 12:43

    Marsí, ten krém môžete nahradiť ľubovoľným karamelovým krémom, ako zvyknete robiť.

  • Marsí | 30. 8. 2006 11:01

    Tak tohle určo vyzkouším..kokos ten já můžu...akorát ten krém...holky nemůžu tomu furt přijít na chuť, je to pro mně moc sladké,říkám tomu " lepiksicht"..ale proti gustu...je mi jasné, že každý má rád něco jiného...

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 10:51

    Krém je akurát, koláč robievam a je výborný. Akurát do polevy dávam 1 lyžicu oleja, potom sa čokoláda pri rezaní neláme ( dávam olej do polevy vždy ).

  • Kateřina Maršálková | 30. 8. 2006 10:21

    není to moc sladké? myslím hlavně ten krém...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Kokos Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
18
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
17
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
16
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-medová roláda
Kokosovo-medová roláda
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact