• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-grepový dort
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-grepový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-grepový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g hladká mouka
    • 10
      ks bílek
    • 30
      g kakao
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 200
      g cukr krupice
  • Krém
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 600
      ml kokosové mléko konzervované
  • Sirup
    • 125
      ml šťáva (čerstvá z červeného grepu)
    • 65
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek vymažte máslem.
3
3. Mouku, kakao, sůl a polovinu cukru smíchejte a 4x prosejte, aby směs byla lehká a nadýchaná.
4
4. Bílky (o pokojové teplotě) vyšlehejte do polotuha, přidejte vanilkový extrakt a po lžících zašlehejte i zbytek cukru.
5
5. Vzniklý lesklý a pevný sníh zapracujte do moučné směsi.
6
6. Těsto nalijte do formy a uhlaďte. Pečte 25 minut.
7
7. Po upečení ihned obraťte a nechte vychladnout.
8
8. Otevřete konzervu s kokosovým mlékem, které předem nechte přes noc ztuhnout v lednici. Do mísy seškrábněte pouze tuhou část - bez kokosové vody. Přidejte cukr a rozmíchejte dohladka.
9
9. Vychladlý korpus podélně prořízněte, spodní část prolijte grepovým sirupem a potřete většinou kokosového krému. Přiklopte a zbytkem potřete celý dort. Nejlépe několikrát, vždy nechte krém trošku vychladit a pak naneste další vrstvu.
10
10. Hotový dort můžete ozdobit například kokosovými hoblinami, pusinkami nebo sušeným grepem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grepový salát

Grepový salát

Nepečený grepový koláč

Nepečený grepový koláč

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Kokosové mléko Máslo Moučkový cukr Šťáva Sůl Vanilkový extrakt
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

23
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
22
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
17
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli
Kokosovo-ananasový dort / řez na…
Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-karamelový zákusek
Kokosovo-karamelový zákusek
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-grepový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact