• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosové řezy V.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové řezy V.

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové řezy V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokos
    • 140
      g hladká mouka
    • 5
      ks bílek
  • I.poleva
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
  • II.poleva
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, přidáme kokos a mouku a nakonec opatrně pevný sníh z bílků. Pečeme přibližně na 160 °C. Na vychladlé řezy dáme žloutkovou polevu, kterou připravíme řádným našleháním žloutků a cukru - až poleva mírně nabude a zesvětlá. Necháme ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozpustíme ingredience na 2. polevu a řezy s ní rovněž polijeme.
2
Tyto řezy dělávám na Velikonoce akorát s tou změnou, že vynechávám čokoládovou polevu. Na plechu si naznačím menší kostičky, do každé přilepím do žloutkové polevy ozdobnou cukrovou kytičku a poté, co řezy zcela zaschnou, dokrájím je. Velice efektní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Estel | 26. 10. 2005 09:46

    Tak jsem taky pekla.I s kypřícím práškem(trošku),opravdu moc dobré a efektní,ale na můj vkus příšerně sladké!!!Ty dvě polevy jsou příliš,příště bych dělala buď méně sladké těsto nebo druhou polevu...

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 13:39

    Vidíte, tohle mě nenapadlo. Mám třeba recept na výborný suchárek ( také je zde), tam se dává rozpuštěné máslo, cukr, mouka a pouze sníh z bílků. Žádný kypř. prášek. Ale, upřímně řečeno, vidím radši, když je mezi ingrediencemi také kypřicí prášek. Ten to jistí a pouze se sněhem je výsledek nejistý.Také je možné, že tam, kde je hodně vajec, není už prášek tolik nutný.

  • Anonym | 26. 8. 2005 13:12

    Otazka pro pani Tichou - ze skusenosti od nas (na Balkane) vim , ze se prasek do peciva nedava jen do piskotu, tam kde je tuk uz se ma pridavat, jake s tim mate skusenosty vy?

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 12:47

    Tak to mi spad kámen ze srdce! Panika je asi nakažlivá. Už jsem chtěla běžet pro kokos a řezy opět upéct :-)))

  • Naďa | 26. 8. 2005 12:10

    Tak nakonec to dopadlo! Když jsem je nechala vychladnout a pomazala polevou,jakoby se i trochu zvedly.Vážně měly něco přes 1cm.Asi jsem předtím zpanikařila,protože to po vytažení z trouby moc nadvakrát nevypadalo,ale finální výrobek byl sqělý!O5 musím pí Tiché dát za 1!A díky za uklidnění,příště už nebudu takový plašan!

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 09:44

    Nebude to tim, ze tam chybi prasek do peciva? Ja ho do Agnes dala automaticky, az ted jsem si vsimla, ze v receptu chybi. Mne se to povedlo krasne, orisky jsem mela jemne namlete.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 18:01

    Naďo, v jarních řezech Agnes jsou podobné suroviny v podobném poměru a povedly se. Věřím, že se povedou i tyto.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 17:35

    Naďo, recept jsem kontrolovala a je tam všechno opravdu dobře. Ten postup je také dobře. Je pravda, že těsto je hodně husté, řekla bych až tuhé. S tím sněhem se musí opatrně. Jakoby ho do těsta lehounce zabalovat. Není tam kypř. prášek, tak musí stačit. Těsto se tudíž nelije ale rozetře na plech, ovšem ne snad vytlačuje. Upečená placka je nízká. Myslím něco přes 1cm. Na vychladlé těsto dejte tu polevu a uvidíte až to uschne a nakrájíte. Třeba se to povedlo, jen se to jeví jinak. Nemůžete čekat kyprost piškotu. Podívejte, kolik jen je tam kokosu. Je to moučník opravdu skrz naskrz kokosový. Dělala jsem ho už mockrát. Až to takhle uděláte, napište.

  • Naďa | 25. 8. 2005 17:09

    Proboha,poraďte-je v tom receptu vše,co tam být má? Právě jsem vyndala z trouby tyhle řezy a nějak se mi to nezdá! Už to těsto-i když jsem vyšlehala cukr s máslem,po přidání kokosu a mouky z toho vznikla hustá,přehustá hmota,do které jsem jen velmi těžko vpravila sníh! Na plech jsem to musela přímo vytlačovat,po upečení je z toho nízká a tuhá placka.Sice docela chutná,ale to je tak asi vše,co o tom můžu říct.....V postupu se nepíše nic o tom,jak by mělo těsto vypadat a jak to dostat na plech....Díky za radu-jinak se mi recepty pí Tiché velmi líbí a i se mi daří,tak nevím.Ještě jednou díky.

  • Anonym | 22. 8. 2005 10:40

    Tohle stoji taky za hrich:-))) Uz ted mi to pripada dostatecne "snobske" , skoro jako moucnik Agnes:-))))))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Kakao Kokos Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
34
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
34
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
31
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Tajemství Martiny Adamcové: Zesnulý muž ji chránil před exmanželem!

Tajemství Martiny Adamcové: Zesnulý muž ji chránil před exmanželem!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Kokosové řezy V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact