• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosové řezy V.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové řezy V.

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové řezy V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokos
    • 140
      g hladká mouka
    • 5
      ks bílek
  • I.poleva
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
  • II.poleva
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, přidáme kokos a mouku a nakonec opatrně pevný sníh z bílků. Pečeme přibližně na 160 °C. Na vychladlé řezy dáme žloutkovou polevu, kterou připravíme řádným našleháním žloutků a cukru - až poleva mírně nabude a zesvětlá. Necháme ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozpustíme ingredience na 2. polevu a řezy s ní rovněž polijeme.
2
Tyto řezy dělávám na Velikonoce akorát s tou změnou, že vynechávám čokoládovou polevu. Na plechu si naznačím menší kostičky, do každé přilepím do žloutkové polevy ozdobnou cukrovou kytičku a poté, co řezy zcela zaschnou, dokrájím je. Velice efektní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Estel | 26. 10. 2005 09:46

    Tak jsem taky pekla.I s kypřícím práškem(trošku),opravdu moc dobré a efektní,ale na můj vkus příšerně sladké!!!Ty dvě polevy jsou příliš,příště bych dělala buď méně sladké těsto nebo druhou polevu...

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 13:39

    Vidíte, tohle mě nenapadlo. Mám třeba recept na výborný suchárek ( také je zde), tam se dává rozpuštěné máslo, cukr, mouka a pouze sníh z bílků. Žádný kypř. prášek. Ale, upřímně řečeno, vidím radši, když je mezi ingrediencemi také kypřicí prášek. Ten to jistí a pouze se sněhem je výsledek nejistý.Také je možné, že tam, kde je hodně vajec, není už prášek tolik nutný.

  • Anonym | 26. 8. 2005 13:12

    Otazka pro pani Tichou - ze skusenosti od nas (na Balkane) vim , ze se prasek do peciva nedava jen do piskotu, tam kde je tuk uz se ma pridavat, jake s tim mate skusenosty vy?

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 12:47

    Tak to mi spad kámen ze srdce! Panika je asi nakažlivá. Už jsem chtěla běžet pro kokos a řezy opět upéct :-)))

  • Naďa | 26. 8. 2005 12:10

    Tak nakonec to dopadlo! Když jsem je nechala vychladnout a pomazala polevou,jakoby se i trochu zvedly.Vážně měly něco přes 1cm.Asi jsem předtím zpanikařila,protože to po vytažení z trouby moc nadvakrát nevypadalo,ale finální výrobek byl sqělý!O5 musím pí Tiché dát za 1!A díky za uklidnění,příště už nebudu takový plašan!

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 09:44

    Nebude to tim, ze tam chybi prasek do peciva? Ja ho do Agnes dala automaticky, az ted jsem si vsimla, ze v receptu chybi. Mne se to povedlo krasne, orisky jsem mela jemne namlete.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 18:01

    Naďo, v jarních řezech Agnes jsou podobné suroviny v podobném poměru a povedly se. Věřím, že se povedou i tyto.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 17:35

    Naďo, recept jsem kontrolovala a je tam všechno opravdu dobře. Ten postup je také dobře. Je pravda, že těsto je hodně husté, řekla bych až tuhé. S tím sněhem se musí opatrně. Jakoby ho do těsta lehounce zabalovat. Není tam kypř. prášek, tak musí stačit. Těsto se tudíž nelije ale rozetře na plech, ovšem ne snad vytlačuje. Upečená placka je nízká. Myslím něco přes 1cm. Na vychladlé těsto dejte tu polevu a uvidíte až to uschne a nakrájíte. Třeba se to povedlo, jen se to jeví jinak. Nemůžete čekat kyprost piškotu. Podívejte, kolik jen je tam kokosu. Je to moučník opravdu skrz naskrz kokosový. Dělala jsem ho už mockrát. Až to takhle uděláte, napište.

  • Naďa | 25. 8. 2005 17:09

    Proboha,poraďte-je v tom receptu vše,co tam být má? Právě jsem vyndala z trouby tyhle řezy a nějak se mi to nezdá! Už to těsto-i když jsem vyšlehala cukr s máslem,po přidání kokosu a mouky z toho vznikla hustá,přehustá hmota,do které jsem jen velmi těžko vpravila sníh! Na plech jsem to musela přímo vytlačovat,po upečení je z toho nízká a tuhá placka.Sice docela chutná,ale to je tak asi vše,co o tom můžu říct.....V postupu se nepíše nic o tom,jak by mělo těsto vypadat a jak to dostat na plech....Díky za radu-jinak se mi recepty pí Tiché velmi líbí a i se mi daří,tak nevím.Ještě jednou díky.

  • Anonym | 22. 8. 2005 10:40

    Tohle stoji taky za hrich:-))) Uz ted mi to pripada dostatecne "snobske" , skoro jako moucnik Agnes:-))))))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Kakao Kokos Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Domácí snickers

Domácí snickers

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

245
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
225
Máslové řízky
Máslové řízky
124
Dýňová tortila
Dýňová tortila
85
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Kokosové řezy V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact