• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosové laskonky slepované
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové laskonky slepované

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové laskonky slepované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Laskonky
    • 4
      ks bílek
    • 300
      g cukr krupice
    • 200
      g kokosová moučka
  • Náplň I.
    • 1
      sklenice zavařenina meruňková
    • 1
      balíček dětské piškoty strouhané namočené v rumu nebo v jiném aromatickém likéru
  • Náplň II.
    • 150
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Bílky do husta ušleháme s několika zrníčky soli. Do hustého sněhu zašleháme cukr, několik minut ještě šleháme. Potom do oslazeného sněhu vařečkou lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pomocí lžičky a jídelního nože ploché hromádky velikosti desetikoruny. Pečeme velmi zvolna nejlépe několik plechů najednou v horkovzdušné troubě při 80 °C. Použijeme-li elektrickou troubu, tak při teplotě 100 °C po jednom plechu. Usušené odlepujeme z papíru a necháme vychladit. Vychladlé slepujeme libovolnou náplní.
2
Můžeme použít kteroukoli z těchto dvou uvedených náplní nebo lze použít i polotovar např. polotovar Dr. Oetker vanilková náplň, kakaová nebo s příchutí vaječného koňaku.
3
Náplň 1): smícháme zavařeninu s piškoty, které jsme důkladně navlhčili rumem nebo jiným aromatickým likérem.
4
Náplň 2): utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme kakao a rum a dobře promícháme. Necháme chvíli vychladit v lednici a plníme laskonky.
5
Slepené pečivo po vrchní straně ozdobně počáráme čokoládovou polevou (čárky, spirálka od středu ke krajům apod.).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky III.

Laskonky III.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • yvouch | 6. 11. 2010 12:40

    Stačí koupit za cca 70Kč šablonu na laskonky a máte jednu jako druhou :o)

  • hana Valentová | 17. 10. 2008 19:32

    to se vám to těsto rozjede, ne? pak bude každý ovál jiný a jak to chcete slepovat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Máslo Moučkový cukr Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

40
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se…
37
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí…
33
Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou
Mleté maso zapečené s…
29
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Marie Antoinetta z Montecita: Meghanin pořad sklízí kritiku i se svou druhou řadou!

Marie Antoinetta z Montecita: Meghanin pořad sklízí kritiku i se svou druhou řadou!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Kokosové laskonky slepované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact