• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kohout na víně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 75
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Delikatesa pro skutečné labužníky inspirovaná francouzskou kuchyní - to je kohoutí maso připravované na červeném víně. Nechybí ani mrkev, celer, šalotka, žampiony a samozřejmě nezbytné koření. S bramborami chutná pokrm výtečně.

Suroviny

4 porce
    • 3
      kg drůbeží maso Kohout
    • 700
      ml červené víno kvalitní
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml koňak
    • 150
      g máslo
    • olivový olej
    • 150
      g žampiony můžou být i konzervované
    • 50
      ml kuřecí vývar aby maso bylo téměř celé ponořeno
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • černý pepř pár kuliček + nové koření
    • 3
      ks šalotka nakrájené nadrobno
    • 2
      ks mrkev nakrájené nahrubo
    • 0,25
      celer nakrájený nahrubo
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • karotka na ozdobu
    • žampiony na ozdobu
    • bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
2
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a slaninu, cca 2 minutách přidejte olej, cca 350 ml červeného vína, 2 lžíce protlaku a tymián. Vše slabě poduste a přidejte kohouta. Nechte vychladnout, přikryjte fólií a přes noc dejte do chladničky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Druhý den maso vyndejte a na másle po částech opékejte, aby se zatáhlo. Přidejte koňak a přiveďte k varu, alkohol se tak odpaří.
4
Smíchejte se směsí, ve které jste maso měli naložené a duste pár minut. Mrkev a celer si nakrájejte a osmažte na másle. Jakmile zelenina získá barvu, přidejte 1 lžíci protlaku a promíchejte.
5
Vše společně přendejte do zapékací mísy, dolijte zbylých 350 ml vína, dle potřeby dolijte vývarem, aby maso bylo téměř ponořené. Přidejte nové koření, černý pepř a bobkový list. Přiklopte, dejte do trouby a pečte na 170° cca 2 hodiny. Maso dle potřeby v průběhu podlévejte.
6
Na posledních pár minut přidejte pokrájené žampiony. Ozdobte zeleninou a bylinkami. Podávejte s bramborem či bramborovou kaší.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Celer Černý pepř Červené víno Česnek Drůbeží maso Karotka Koňak Kuřecí vývar Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Řapíkatý celer Šalotka Slanina Sůl Tymián Žampiony

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Jahodový likér

Jahodový likér

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Avokádový krém

Avokádový krém

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
30
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
26
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
20
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto),…
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Koka dort
Koka dort
Koka dortík - rychle a snadno
Koka dortík - rychle a snadno
Kokosky
Kokosky
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact