• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kohout na víně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 102
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Delikatesa pro skutečné labužníky inspirovaná francouzskou kuchyní - to je kohoutí maso připravované na červeném víně. Nechybí ani mrkev, celer, šalotka, žampiony a samozřejmě nezbytné koření. S bramborami chutná pokrm výtečně.

Suroviny

4 porce
    • 3
      kg drůbeží maso Kohout
    • 700
      ml červené víno kvalitní
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml koňak
    • 150
      g máslo
    • olivový olej
    • 150
      g žampiony můžou být i konzervované
    • 50
      ml kuřecí vývar aby maso bylo téměř celé ponořeno
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • černý pepř pár kuliček + nové koření
    • 3
      ks šalotka nakrájené nadrobno
    • 2
      ks mrkev nakrájené nahrubo
    • 0,25
      celer nakrájený nahrubo
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • karotka na ozdobu
    • žampiony na ozdobu
    • bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
2
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a slaninu, cca 2 minutách přidejte olej, cca 350 ml červeného vína, 2 lžíce protlaku a tymián. Vše slabě poduste a přidejte kohouta. Nechte vychladnout, přikryjte fólií a přes noc dejte do chladničky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Druhý den maso vyndejte a na másle po částech opékejte, aby se zatáhlo. Přidejte koňak a přiveďte k varu, alkohol se tak odpaří.
4
Smíchejte se směsí, ve které jste maso měli naložené a duste pár minut. Mrkev a celer si nakrájejte a osmažte na másle. Jakmile zelenina získá barvu, přidejte 1 lžíci protlaku a promíchejte.
5
Vše společně přendejte do zapékací mísy, dolijte zbylých 350 ml vína, dle potřeby dolijte vývarem, aby maso bylo téměř ponořené. Přidejte nové koření, černý pepř a bobkový list. Přiklopte, dejte do trouby a pečte na 170° cca 2 hodiny. Maso dle potřeby v průběhu podlévejte.
6
Na posledních pár minut přidejte pokrájené žampiony. Ozdobte zeleninou a bylinkami. Podávejte s bramborem či bramborovou kaší.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Celer Černý pepř Červené víno Česnek Drůbeží maso Karotka Koňak Kuřecí vývar Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Řapíkatý celer Šalotka Slanina Sůl Tymián Žampiony

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

151
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
99
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
91
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
88
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
85
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Detaily zásnub Taylor Swiftové: Prsten za 21 milionů! A co na to rodiny?

Detaily zásnub Taylor Swiftové: Prsten za 21 milionů! A co na to rodiny?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto),…
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Koka dort
Koka dort
Koka dortík - rychle a snadno
Koka dortík - rychle a snadno
Kokosky
Kokosky
  • Recepty.cz
  • Kohout na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact