• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kroupy ječné
    • 60
      g hrách zelený
    • 970
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s víčkem dnem nahoru a zpět proti jejich namačkání při bobtnání. Namočit zelený hrách do 0,35 l sklenice na 4,5-12 hodin. Po půl hodině promíchat hrách otočením sklenice proti napěchování bobtnajícího hrachu ve sklenici malého průměru.
2
Slít vodu z hrachu, vařit ze studené nové vody 500 ml, solit po začátku varu. Vařit do zeleno-žluté barvy 20 minut. Při rozvařeném hrachu příště sypat do vařicí vody. Podle dodavatele a sklizně.
3
Ječné kroupy rozmíchat ve sklenici tenkým držátkem lžíce. Vyprat 2-3x v nové vodě otáčením a protřásáním sklenice jako v pračce. Scedit přes sítko. Sypat do nové vařicí osolené vody 470 ml. Přivést k varu slabým ohřevem. Jinak kroupy hodně pění, přetečou a jsou tvrdší. Vařit 20 minut, až kroupy zvětší viditelně objem. Po uvaření nechat odstát 10-20 minut pro dodatečné vsáknutí vody. Kroupy jsou o něco měkčí.
4
Po slití vody z hrachu a krup promíchat v míse 1-1,2 l. Omastit olejem.
5
Poznámka autora receptu: Názvy kočičí svatba, hrách a kroupy, krupeto, kočičina, česká svatba, orzotto. Kočičí tanec je s čočkou (zelenou, hnědou, namočit 10-15 minut, vařit z vroucí vody 15-20 minut), nebo šumajstr (s fazolemi, vařit po namočení 8-14 h. jako zelený hrách, 20 minut).Kroupy lze po uvaření propláchnout studenou vodou proti lepivosti. Lze dochutit smaženou cibulí nebo jinak podle chuti. Lze vzpomenout na posměšek "Hrách, slanina a kroupy, dobré je pro sedláky a troupy." z 18. století. Lze kombinovat také se žlutým hrachem (namočit 4,5-8 h., vařit z vroucí vody 20 minut). Lze jíst i s cizrnou (namočit 10-12 hodin, vařit ze studené vody 20 minut). Výhodou je dostatečný obsah vlákniny. Nevýhodou je nutnost rozžvýkaní porce krup až 50 minut. Jinak tíživé pocity zažití. Časově úspornější je ječná kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

Zapečené krupoto se sýrem a zimní…

Bezlepková vegan buchta

Bezlepková vegan buchta

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Vaření Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Kroupy Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Rafaelo

Rafaelo

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

42
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle…
39
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené…
15
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
Kočičí křik
Kočičí křik
Kočičí oči III.
Kočičí oči III.
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
Kohout na víně
Kohout na víně
Koka dort
Koka dort
  • Recepty.cz
  • Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact