• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy s polevami
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s polevami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s polevami
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • Těsto
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • řepkový olej na smažení
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Bílá poleva
    • 25
      ml voda
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 0,50
      lžíce mák na posyp
    • 0,50
      lžička olej
    • 25
      ml mléko polotučné
  • Růžová poleva
    • 125
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce cukr krystal na posyp
    • 150
      ml mléko polotučné +pár kapek červeného potravinářského barviva
  • Tmavá poleva
    • 50
      ml smetana 33%
    • 100
      g tmavá čokoládová poleva
    • 20
      g ztužený tuk
    • 25
      g mandlový krokant na posyp

Postup přípravy receptu

1
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli.
2
Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto.
3
Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou. Povrch těsta poprašte moukou.
4
Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.
5
Těsto rozválejte na plát silný 1,5 cm. Vykrajovátkem vytvořte kolečka s dírou uprostřed a nechte je na pomoučněné ploše pod utěrkou kynout 20 minut.
6
V kastrolu zahřejte vyšší vrstvu oleje na střední teplotu. Koblihy usmažte. Nechte vychladnout.
7
Připravte polevy. Koblihy v nich namáčejte z jedné strany a skládejte na pečicí papír. Než polevy zaschnou, posypejte je krokantem, mákem a krystalovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny Piknik
Pokrmy Chuťovky Přílohy Moučníky Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr krystal Droždí Hladká mouka Mák Mandlový krokant Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Olej Řepkový olej Smetana Sůl Tmavá čokoládová poleva tuzemák Vanilkový cukr Voda Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí šátečky (nejen) s…
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Koblihy
Koblihy
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblížky jako z obchodu
Koblížky jako z obchodu
Koblížky jedna báseň
Koblížky jedna báseň
  • Recepty.cz
  • Koblihy s polevami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact