• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy s polevami
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s polevami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s polevami
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • Těsto
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • řepkový olej na smažení
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Bílá poleva
    • 25
      ml voda
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 0,50
      lžíce mák na posyp
    • 0,50
      lžička olej
    • 25
      ml mléko polotučné
  • Růžová poleva
    • 125
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce cukr krystal na posyp
    • 150
      ml mléko polotučné +pár kapek červeného potravinářského barviva
  • Tmavá poleva
    • 50
      ml smetana 33%
    • 100
      g tmavá čokoládová poleva
    • 20
      g ztužený tuk
    • 25
      g mandlový krokant na posyp

Postup přípravy receptu

1
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli.
2
Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto.
3
Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou. Povrch těsta poprašte moukou.
4
Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.
5
Těsto rozválejte na plát silný 1,5 cm. Vykrajovátkem vytvořte kolečka s dírou uprostřed a nechte je na pomoučněné ploše pod utěrkou kynout 20 minut.
6
V kastrolu zahřejte vyšší vrstvu oleje na střední teplotu. Koblihy usmažte. Nechte vychladnout.
7
Připravte polevy. Koblihy v nich namáčejte z jedné strany a skládejte na pečicí papír. Než polevy zaschnou, posypejte je krokantem, mákem a krystalovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny Piknik
Pokrmy Chuťovky Přílohy Moučníky Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr krystal Droždí Hladká mouka Mák Mandlový krokant Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Olej Řepkový olej Smetana Sůl Tmavá čokoládová poleva tuzemák Vanilkový cukr Voda Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

193
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
161
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
147
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
52
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
41
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Koblihy
Koblihy
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblížky jako z obchodu
Koblížky jako z obchodu
Koblížky jedna báseň
Koblížky jedna báseň
  • Recepty.cz
  • Koblihy s polevami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact