• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané zlatavé koblížky v sobě ukrývají méně tradiční náplň - jablka restovaná v pikantním karamelu ochuceném voňavou skořicí a muškátovým oříškem. Potěšíte s nimi všechny mlsné jazýčky, ať už je připravíte k tradičnímu masopustu nebo k jakékoli jiné příležitosti.

Suroviny

15 porce
    • 1
      ks těsto 1 dávka základního těsta na koblihy
    • 3
      ks jablko
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      lžíce škrob
    • 1
      l olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • skořice na obalení

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Škrob rozpusťte ve 2 lžících vody a vlijte k jablečné směsi. Nechte asi 2 minuty mírně vařit, odstavte a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rukama těsto splácněte a válečkem rozválejte na placku silnou asi dva centimetry. Kulatou formičkou vykrájejte z plátu kolečka o průměru asi 6 cm. Ze zbylého těsta vyválejte nový plát a pokračujte ve vykrajování. Na polovinu koleček naneste doprostřed lžíci karamelových jablek, přiklopte druhým kolečkem těsta a okraje dobře zmáčkněte. Naskládejte je na pomoučněnou plochu vedle sebe, překryjte utěrkou a nechte opět asi 30 minut kynout.
3
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 centimetrů. Koblihy v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik koblih, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Koblihy skládejte vrchní stranou dolů. Přiklopte pokličkou a smažte asi 1 minutu, dokud na spodní straně nezezlátnou. Koblihy otočte a dosmažte již nepřikryté.
4
Hotové koblihy vyndávejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej. Pokračujte stejně i se zbytkem koblih. Hotové koblihy poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Koblihy můžete naplnit i švestkami dušenými se skořicí nebo nadrobno pokrájenými hruškami orestovanými na másle.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablko Máslo Moučkový cukr Muškátový oříšek Olej Skořice Skořice - mletá Škrob Těsto

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Listové rohlíčky s nivou

Listové rohlíčky s nivou

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Sacher dort

Sacher dort

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

56
Máslové řízky
Máslové řízky
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Francouzský dresing
Francouzský dresing
25
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact