• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané zlatavé koblížky v sobě ukrývají méně tradiční náplň - jablka restovaná v pikantním karamelu ochuceném voňavou skořicí a muškátovým oříškem. Potěšíte s nimi všechny mlsné jazýčky, ať už je připravíte k tradičnímu masopustu nebo k jakékoli jiné příležitosti.

Suroviny

15 porce
    • 1
      ks těsto 1 dávka základního těsta na koblihy
    • 3
      ks jablko
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      lžíce škrob
    • 1
      l olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • skořice na obalení

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Škrob rozpusťte ve 2 lžících vody a vlijte k jablečné směsi. Nechte asi 2 minuty mírně vařit, odstavte a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rukama těsto splácněte a válečkem rozválejte na placku silnou asi dva centimetry. Kulatou formičkou vykrájejte z plátu kolečka o průměru asi 6 cm. Ze zbylého těsta vyválejte nový plát a pokračujte ve vykrajování. Na polovinu koleček naneste doprostřed lžíci karamelových jablek, přiklopte druhým kolečkem těsta a okraje dobře zmáčkněte. Naskládejte je na pomoučněnou plochu vedle sebe, překryjte utěrkou a nechte opět asi 30 minut kynout.
3
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 centimetrů. Koblihy v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik koblih, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Koblihy skládejte vrchní stranou dolů. Přiklopte pokličkou a smažte asi 1 minutu, dokud na spodní straně nezezlátnou. Koblihy otočte a dosmažte již nepřikryté.
4
Hotové koblihy vyndávejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej. Pokračujte stejně i se zbytkem koblih. Hotové koblihy poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Koblihy můžete naplnit i švestkami dušenými se skořicí nebo nadrobno pokrájenými hruškami orestovanými na másle.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablko Máslo Moučkový cukr Muškátový oříšek Olej Skořice Skořice - mletá Škrob Těsto

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

129
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
25
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové řezy…
23
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact