• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané zlatavé koblížky v sobě ukrývají méně tradiční náplň - jablka restovaná v pikantním karamelu ochuceném voňavou skořicí a muškátovým oříškem. Potěšíte s nimi všechny mlsné jazýčky, ať už je připravíte k tradičnímu masopustu nebo k jakékoli jiné příležitosti.

Suroviny

15 porce
    • 1
      ks těsto 1 dávka základního těsta na koblihy
    • 3
      ks jablko
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      lžíce škrob
    • 1
      l olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • skořice na obalení

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Škrob rozpusťte ve 2 lžících vody a vlijte k jablečné směsi. Nechte asi 2 minuty mírně vařit, odstavte a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rukama těsto splácněte a válečkem rozválejte na placku silnou asi dva centimetry. Kulatou formičkou vykrájejte z plátu kolečka o průměru asi 6 cm. Ze zbylého těsta vyválejte nový plát a pokračujte ve vykrajování. Na polovinu koleček naneste doprostřed lžíci karamelových jablek, přiklopte druhým kolečkem těsta a okraje dobře zmáčkněte. Naskládejte je na pomoučněnou plochu vedle sebe, překryjte utěrkou a nechte opět asi 30 minut kynout.
3
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 centimetrů. Koblihy v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik koblih, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Koblihy skládejte vrchní stranou dolů. Přiklopte pokličkou a smažte asi 1 minutu, dokud na spodní straně nezezlátnou. Koblihy otočte a dosmažte již nepřikryté.
4
Hotové koblihy vyndávejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej. Pokračujte stejně i se zbytkem koblih. Hotové koblihy poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Koblihy můžete naplnit i švestkami dušenými se skořicí nebo nadrobno pokrájenými hruškami orestovanými na másle.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablko Máslo Moučkový cukr Muškátový oříšek Olej Skořice Skořice - mletá Škrob Těsto

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

44
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
42
Houbový guláš
Houbový guláš
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact