• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Koblihy Donut
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy Donut

autor: Kata1122
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy Donut
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      g droždí
    • 60
      ml voda
    • 350
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 6
      g sůl
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g tuk
    • 625
      g polohrubá mouka
    • 950
      ml rostlinný olej (na fritování)
  • Poleva:
    • 75
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 8
      ml vanilková esence
    • 60
      ml horká voda přibližně

Postup přípravy receptu

1
Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl, vajíčka, tuk a dva hrníčky mouky. Celou směs například dřevěnou vařečkou pomalu míchejte a postupně přisypávejte další mouku tak dlouho, než se těsto přestane lepit na mísu. Poté těsto dalších pět minut hněťte - aby bylo hladké a pružné. Pak dejte těsto do vymazané mísy, tu překryjte a umístěte na teplé místo, aby mohlo těsto nakynout. Těsto by mělo dvakrát zvětšit svůj objem - to že je již ideálně nakynuté zjistíte, pokud do něj píchnete prstem a vpich v těstě zůstane. Poté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte ho, do asi 1,5 cm tlustého hada, ze kterého následně utvořte koblížek (nemějte obavy, kobliha se asi 2x zvětší).
2
V rendlíku rozpusťte tuk spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí a lžící horké vody (případně dle potřeby).
3
Následně zahřejte fritovací hrnec s olejem na 175 °C a koblížky do něj vložte. Z obou stran je dozlatově ofritujte - hotové by měly být tehdy, až vyplavou na povrch. Následně je vyndejte z oleje a namočte je v stále horké polevě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ewson | 21. 11. 2013 08:02

    Neslo by to udelati bez toho tuku..? predem diky za odpoved

  • Dendik | 15. 2. 2012 20:04

    Jak dlouho potrvá asi příprava?

  • Majka U. | 28. 12. 2011 20:03

    vynikající

  • pavelbedi | 22. 7. 2011 09:40

    moc dobry recept :)

  • kkt do pč | 19. 3. 2011 08:30

    :-| tk to je unavujici........ne delam si srandu :D je to trapny :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Horká voda Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vanilková esence Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

17
Tajemná brambora
Tajemná brambora
13
Halloweenský perník
Halloweenský perník
12
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
11
Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem
Sýrové karbanátky (nejen…
11
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Koblihy Donut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact