• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy Donut
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy Donut

autor: Kata1122
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy Donut
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      g droždí
    • 60
      ml voda
    • 350
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 6
      g sůl
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g tuk
    • 625
      g polohrubá mouka
    • 950
      ml rostlinný olej (na fritování)
  • Poleva:
    • 75
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 8
      ml vanilková esence
    • 60
      ml horká voda přibližně

Postup přípravy receptu

1
Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl, vajíčka, tuk a dva hrníčky mouky. Celou směs například dřevěnou vařečkou pomalu míchejte a postupně přisypávejte další mouku tak dlouho, než se těsto přestane lepit na mísu. Poté těsto dalších pět minut hněťte - aby bylo hladké a pružné. Pak dejte těsto do vymazané mísy, tu překryjte a umístěte na teplé místo, aby mohlo těsto nakynout. Těsto by mělo dvakrát zvětšit svůj objem - to že je již ideálně nakynuté zjistíte, pokud do něj píchnete prstem a vpich v těstě zůstane. Poté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte ho, do asi 1,5 cm tlustého hada, ze kterého následně utvořte koblížek (nemějte obavy, kobliha se asi 2x zvětší).
2
V rendlíku rozpusťte tuk spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí a lžící horké vody (případně dle potřeby).
3
Následně zahřejte fritovací hrnec s olejem na 175 °C a koblížky do něj vložte. Z obou stran je dozlatově ofritujte - hotové by měly být tehdy, až vyplavou na povrch. Následně je vyndejte z oleje a namočte je v stále horké polevě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Rumové koblihy

Rumové koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ewson | 21. 11. 2013 08:02

    Neslo by to udelati bez toho tuku..? predem diky za odpoved

  • Dendik | 15. 2. 2012 20:04

    Jak dlouho potrvá asi příprava?

  • Majka U. | 28. 12. 2011 20:03

    vynikající

  • pavelbedi | 22. 7. 2011 09:40

    moc dobry recept :)

  • kkt do pč | 19. 3. 2011 08:30

    :-| tk to je unavujici........ne delam si srandu :D je to trapny :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Horká voda Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vanilková esence Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

32
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s…
29
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v…
29
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
29
Kuřecí stehna na medu s jablky
Kuřecí stehna na medu s…
27
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Koblihy Donut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact