• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy Donut
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy Donut

autor: Kata1122
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy Donut
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      g droždí
    • 60
      ml voda
    • 350
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 6
      g sůl
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g tuk
    • 625
      g polohrubá mouka
    • 950
      ml rostlinný olej (na fritování)
  • Poleva:
    • 75
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 8
      ml vanilková esence
    • 60
      ml horká voda přibližně

Postup přípravy receptu

1
Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl, vajíčka, tuk a dva hrníčky mouky. Celou směs například dřevěnou vařečkou pomalu míchejte a postupně přisypávejte další mouku tak dlouho, než se těsto přestane lepit na mísu. Poté těsto dalších pět minut hněťte - aby bylo hladké a pružné. Pak dejte těsto do vymazané mísy, tu překryjte a umístěte na teplé místo, aby mohlo těsto nakynout. Těsto by mělo dvakrát zvětšit svůj objem - to že je již ideálně nakynuté zjistíte, pokud do něj píchnete prstem a vpich v těstě zůstane. Poté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte ho, do asi 1,5 cm tlustého hada, ze kterého následně utvořte koblížek (nemějte obavy, kobliha se asi 2x zvětší).
2
V rendlíku rozpusťte tuk spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí a lžící horké vody (případně dle potřeby).
3
Následně zahřejte fritovací hrnec s olejem na 175 °C a koblížky do něj vložte. Z obou stran je dozlatově ofritujte - hotové by měly být tehdy, až vyplavou na povrch. Následně je vyndejte z oleje a namočte je v stále horké polevě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Rumové koblihy

Rumové koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ewson | 21. 11. 2013 08:02

    Neslo by to udelati bez toho tuku..? predem diky za odpoved

  • Dendik | 15. 2. 2012 20:04

    Jak dlouho potrvá asi příprava?

  • Majka U. | 28. 12. 2011 20:03

    vynikající

  • pavelbedi | 22. 7. 2011 09:40

    moc dobry recept :)

  • kkt do pč | 19. 3. 2011 08:30

    :-| tk to je unavujici........ne delam si srandu :D je to trapny :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Horká voda Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vanilková esence Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

101
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
49
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
42
Letní těstoviny
Letní těstoviny
35
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
30
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Koblihy Donut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact