• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihy Alice Horton (nesmažené)
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy Alice Horton (nesmažené)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy Alice Horton (nesmažené)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl
    • máslo Na potření koblih
    • cukr
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme vajíčka do pěny, přidáme za stálého míchání cukr. Potom vmícháme mléko, rozpuštěné máslo a vanilku. Prosejeme dohromady mouku, kypřící prášek a sůl. Přidáme do ušlehané hmoty a promícháme. Zakryjeme a dáme do lednice na 30 až 60 minut. Předehřejeme troubu na 230 °C a vymastíme plech.
2
Těsto rozválíme, na pomoučeném vále, na 1,25 cm. Vykrájíme koblihy, s dírou, a klademe na plech asi 2,5 cm od sebe. Pečeme do zlatova asi 15 minut. Potřeme rozpustěným máslem a můžeme jen cukrovat nebo s přidáním skořice. (Na 1 hrnek cukru 1 lžíce skořice).
3
Je z toho zhruba 36 koblih. Alice doporučuje péct koblihy jen když je srdce plné lásky :-)
4
Z magazínu Soap world.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kostková | 22. 9. 2012 18:21

    No prostě hnus, někdo si dělá prdel, že. :-(

  • Jindriska | 12. 11. 2010 11:38

    tyto koblihy jsou vyborne. :-)

  • Dana Recová | 8. 5. 2007 10:38

    je to obdoba babiččina receptu na "české vdolky", po upečení otočím kulatou sranou dolů, rovnou stranu potřu povidly (nebo rozvařenými jablky), pak dám 1 - 2 lžičky ochuceného sladkého tvarohu (obyčejná kostka tvarohu, cukr moučka dle chuti, 1 vanilkový cukr, trochu mléka a trochu rumu - rozmixuji, tak aby to bylo husté jako Pribiňáček a drželo na povidlech) a navrch těsně před podáváním ozdobím šlehačkou ve spreji.

  • Jana Povolná | 19. 1. 2007 20:06

    nejdřív se mi líbilo,že se koblihy nesmaží,ale pečou v troubě,ale vyšli mi z toho takové dosti tuhé kroužky,poživatelné jen první den.Pár jsem jich zkusila naplnit marmeládou jako klasické koblihy,ale ty dopadly ještě hůře (ty skoro vůbec nevyskočily),takže zbytek jsem dělala podle návodu s dírou uprostřed (ty docela vyběhly dobře),ale moc mě nenadchli...

  • Eva Pikhartová | 5. 12. 2006 12:29

    Děkuji.

  • possum * | 29. 11. 2006 15:14

    Tak tohle je americky recept, tudiz hladkou, protoze tam taky hrubou a polohrubou neznaji.

  • Eva Pikhartová | 29. 11. 2006 09:58

    Prosím uvést jakou mouku použít.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Prášek do pečiva Skořice Sůl Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

41
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
30
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
29
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
27
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Koblihy Alice Horton (nesmažené)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact