• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koblihové pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Koblihové pletýnky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané, dozlatova usmažené pletýnky z koblihového těsta, obalené v moučkovém cukru, se doslova rozplývají na jazyku.

Suroviny

20 porce
    • 35
      g droždí
    • 50
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra trocha čerstvě nastrouhané
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové teplotě nechte vzejít kvásek, asi 10 minut.
2
Mouku nasypte se zbylým cukrem do mísy, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, žloutky, tuzemák, sůl i citronovou kůru. Zpracujte vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem, až získáte hladké, nepříliš lepivé, hebce vláčné těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte v teple nakynout do dvojnásobné velikosti, asi 1 hodinu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

3
Z těsta vytvarujte válečky dlouhé asi 15 cm o tloušťce 1 cm. Přehněte v polovině a smotejte. Nechte je pod utěrkou kynout 30 minut.
4
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 cm. Pletýnky v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik pletýnek, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Přiklopte pokličkou a smažte asi 30 sekund, dokud na spodní straně nezezlátnou. Pletýnky otočte a dosmažte již nepřikryté. Horké pletýnky ihned obalujte v moučkovém cukru.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (1/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl tuzemák Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Františky

Františky

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

86
Houbová smaženice s krupičkou
Houbová smaženice s…
76
Francouzský dresing
Francouzský dresing
73
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…
46
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Kočendová čelí nechutným zprávám: Modelce přejí potrat!

Těhotná Kočendová čelí nechutným zprávám: Modelce přejí potrat!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
  • Recepty.cz
  • Koblihové pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact