• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Knedlíčky z ovesných vloček
Napište svůj komentář k receptu

Knedlíčky z ovesných vloček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Knedlíčky z ovesných vloček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g ovesné vločky
    • 750
      ml mléko
    • 100
      g rostlinný tuk Perla
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • posekané bylinky Libeček atd.
    • pažitka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Vločky zalijeme vařícím mlékem, přidáme sůl, dobře promícháme a pod poklicí necháme chvíli nabobtnat.
2
Pak přidáme máslo a na slabém ohni mícháme tak dlouho, až se hmota nelepí na pánev. Necháme vychladit, přimícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme přidat nasekanou zelenou nať (dle chuti).
3
Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky (průměr 3 cm), které vkládáme do vařící vody a pomalu necháme vyplavat na povrch.
4
Podáváme k masu, zelenině, omáčkám, nebo postačí posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem.
5
Já mám nejraději kombinaci s osmaženou cibulkou a uzeným masem, nebo jen tak do zeleninové polévky (do polévky ale doporučuji knedlíčky dělat menší). V případě, že dáme přednost sladké verzi knedlíku, vynecháme přidání zelené natě a základní hmotu mírně osladíme. Při formování i vaření postupujeme podle výše uvedeného způsobu. Uvařené knedlíky vyndáme, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem (kakaem), oříšky a polijeme jogurtem. Zdobíme ovocem.
6
Recept z www.probio.cz.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Zdravé lívance z ovesných vloček a banánu

Zdravé lívance z ovesných vloček a…

Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony

Rizoto netradičně z ovesných vloček…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jagic | 8. 5. 2018 08:54

    Lepší knedlíčky jsem nejedl,vřele doporučuji.

  • Kateřina | 6. 5. 2016 14:55

    Na co dělat vločkové knedlíky, když tam potom kydnu tolik tuku? Nechápu!!! :-D

  • Magda | 19. 5. 2007 21:33

    Asi jsem dala málo strouhanky - ve vodě se sice nerozpadlo, ale na talíři při krájení se to rozsypalo. Možná někdy zopakuju.

  • Lenka | 23. 4. 2007 13:12

    Vyzkoušela jsem ke špenátu a příjemně mne překvapily - jsou opravdu dobré -přiznám se, že jsem čekala spíš tuhé "dělové koule" :-)Dávám za 1.

  • Julia Jilkova | 21. 4. 2007 16:51

    Dobry den. Nutne potrebuji recept knedliku ale z hladky mouky - prosim prosim pomozte mi nekdo. Mam cas do 23/04.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kaše ovesné Knedlíčky & noky a kapání
Pokrmy Z ovesných vloček Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Ovesné vločky Pažitka Petrželka Posekané bylinky Rostlinný tuk Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

27
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
15
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Knedlíčky z ovesných vloček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact