Z hrsti kmínu, pár brambor a cibule vykouzlíte během chvilky poctivý pokrm, který potěší celou rodinu. Ideální recept pro uspěchané dny, kdy toužíte po něčem teplém a chutném.
Nakonec můžeme přidat ještě rozšlehané vajíčko. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ KMÍNOVÉ POLÉVKY S BRAMBOREM: Častou chybou je, že kmín se pouze nasype do vody nebo vývaru a vaří se spolu s bramborami. Krátce ho proto orestujte na rozpuštěném másle nebo oleji. Stačí půl minuty až minuta, dokud se nerozvoní. Teprve poté přidejte další suroviny. Aby nebyly brambory rozvařené, zvolte ty varného typu A nebo B. Jsou pevnější a i po uvaření drží tvar. Dejte také pozor, aby se provařila mouka, zahuštěnou polévku povařte ještě alespoň deset minut.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Než přidáte vejce, nejprve si ho rozkvedlejte v hrnečku. Lijte ho velmi tenkým pramínkem a zároveň v polévce rychle míchejte metličkou, aby byla hezky hustá. Majoránku, kterou budete přidávat na konci, nejdřív promněte mezi prsty, aby se rozvoněla. Dlouhým varem by ztratila charakteristickou chuť a vůni.
rychlá, moc dobrá, chutnala nám dospělím i dětem :-) Kmín jsem dala drcený, protože celý nemusíme ;-) Stejně tak jako jiní jsem prvně osmhla cibulku, zaprášila moukou a pokračovala dále .. nebylo třeba 2 hrnce 8-)
klara
|12. 9. 2011 10:53
nevim zda tam patří drcený nebo celý kmín :-\
Jenny
|25. 6. 2011 19:49
Také se připojuji, že moukou zapráším cibulku hned na másle... je výborná! Jinak jsem ještě udělala menší inovaci, přičemž polévka už není kmínová - přidala malou hrstku sušených hub k bramborám a nastrouhala malou mrkev. Taky dobrý:) Dobrou chuť!
Vyzkoušeno, a Pepíno, 2 roky a 2 měsíce, říkal pořád nam nam. Měla jsem uzenou kost, takže jsem nezalévala bujonovou vodou, ale vývarem z té kostičky, a fakt moc dobrý.
to bych mohla někdy zkusit, kolikrát si lámu hlavu co uvařit, a nechce se mi točit pořád to samý.. .manžel i synek jsou polívkový, tak vyzkouším a pak napíšu jak uspěla :-D
rychlá, jednoduchá, levná polévka. A vždy jsou suroviny doma...
Simona Nálepková
|23. 1. 2009 18:55
mńamka tato polévka .. doporučuji
Olga Zehnalová
|10. 10. 2008 19:32
Toto je dobrá a rýchla polievka. Presne tieto ingrediencie dávam aj ja, len trocha v inom poradí:k cibulke pridám múku, chvíľu posmažím , zalejem vodou, keď začne vrieť pridám zemiaky, bujon a niekedy aj koreňovú zeleninu a ostatné.So zeleninou má polievka ešte lepšiu a výraznejšiu chuť.
Simča B.
|10. 10. 2008 17:24
Právě jsem ji dokončila. Použila jsem kuřecí bujón a je opravdu moc dobrá.
Adéla K
|24. 8. 2008 17:16
dělala jsem to s oběma bujony a můžu říct že s kuřecím je to lepší..Jinak velmi chutná polévka