• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klobásková pikantní omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Klobásková pikantní omáčka

autor: vymetal
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klobásková pikantní omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pikantní klobása celé
    • 1
      sklenice zelenina velká
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      l mléko 1/4-1/2 l
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vlijeme sklenici ostré zeleninové směsi Halali, přidáme trošku vody a vložíme klobásky. Vaříme cca 15-20 minut do uvaření klobásek. Klobásky vyjmeme a nakrájíme na kolečka. Uvařenou zeleninu trošku ochladíme a jemně rozmixujeme (jako při přípravě svíčkové). Vlijeme do hrnce, přidáme šlehačku, na kolečka nakrájené klobásky, mléko. Necháme přejít varem a zahustíme jíškou dle potřeby. Většinou není třeba dochucovat, Halali je velmi pikantní, ale možno přisolit atd.
2
Podáváme s knedlíkem, nejlépe hrnkovým. Je to rychlé, jednoduché a moc dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z brusinek

Pikantní omáčka z brusinek

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Kalábová | 14. 12. 2008 18:29

    Výborné!!!!

  • Anna O. | 13. 6. 2007 15:17

    Jojo, to je pro děti jak stvořené - ostrá zeleninová směs, pikantní klobásky... Paní učitelko, nechcete vařit podle zásad zdravé výživy?

  • Anonym | 13. 6. 2007 14:44

    Aha, hodiny vaření v devítce jsem tedy nesnášela. Bohužel to nebyl kroužek, byly tehdy povinné místo kovodílen, kam chodili kluci.

  • Jarka O. | 13. 6. 2007 13:45

    Zapomněla jsem ohodnotit, vařili jsme s dětmi na kroužku vaření, byla to jejich první omáčka s knedlíkem a povedla se jim. Sice by byla lepší nějaká z čerstvých surovin, jenomže máme k dispozici pouze dvě vyučovací hodiny a to toho moc nestihnete, když musí ještě po sobě umýt nádobí :-))

  • Anet | 13. 6. 2007 07:47

    Anonyme- podle mě je celkem jedno, jaký dáš klobásy. Každej má nějaký osvědčený klobásy, který mu chutnaji, tak si myslim, že neni problém. Já osobně miluju haberský klobásy, ale jak řikám - klobás je dneska mraky, tak si myslim, že vybrat nějaký fakt dobrý neni dneska problém...:o))

  • Jaroslava Oumarová | 22. 5. 2006 12:17

    Tohle vyzkouším,díky za recept:-) Mám ráda rychlovky. Hlavně o prázdninách, když musím vařit skoro každý den.

  • Anonym | 22. 5. 2006 09:26

    Prosím radu, jaké např. klobásky ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Pikantní klobása Šlehačka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

171
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
67
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
63
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
59
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
59
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Deník Aha! 16.8.2025

Deník Aha! 16.8.2025

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s matchou
Klobása na zelenině
Klobása na zelenině
Klobása v bramborovém těstě
Klobása v bramborovém těstě
Klobásová omáčka
Klobásová omáčka
Klobásová pomazánka
Klobásová pomazánka
Klobásová směs s hlívou
Klobásová směs s hlívou
  • Recepty.cz
  • Klobásková pikantní omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact