• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kletskop
Napište svůj komentář k receptu

Kletskop

autor: mousse
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kletskop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks grapefruit
    • 0,50
      dl grapefruitová šťáva
    • 140
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g mandle
    • 100
      g cukr
    • 100
      g voda

Postup přípravy receptu

1
Grepovou kůru nakrajíme na velmi malé kousky a vaříme ve vodě a cukru 7x. Tak uděláme z kůry želé a zbavíme hořkosti.
2
Máslo mírně rozpuštěné, moučkový cukr, štávu, mandle a želé z grepu smícháme dohromady. Dáme do lednice ztuhnout.
3
Na plech dáme pečící papír. Z tvrdého papíru si vystřihneme kolečko v pruměru hrnku a vystřihneme uprostřed díru, podle té díry budou velké kletskopi. Musí být větší rozestupy mezi sebou. Kolečko dáme na plech, malou lžící dáme připravenou hmotu a rozetřeme na tenkou vrstvu.
4
Pečení na 175 °C, pečení je velmi rychlé, tak pozor!
5
Uchováváme v suchu. Spotřeba velmi rychlá, hned se potom slehne zem, všem chutná.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • romana hrabovska | 13. 12. 2006 18:59

    ne 700gr celkem ,jen 100gr rozdělíme na 7x.Vaří se to do varu,pak sleje.Znovu vaříme.Z pomeranče to jde taky,stejný postup.20gr cukru a 30gr vody a grep nebo pomeranč,ciron,vše co má kůru.

  • Lenka | 13. 12. 2006 09:08

    To se vaří 100g cukru+100g vody+slupky vždy nové 7x ? To znamená 700 g cukru celkem? A jak dlouho se povaří ? Nevíte prosím Vás jestli by to šlo také z pomeranče?

  • romana hrabovska | 11. 12. 2006 17:16

    To znamená,že kousky grepu a vodu a cukr povaříme.Tím se vyvaří hořkost z grepu,pak vodu vylijeme a pak znovu nachystáme vodu ,cukr a ty kousky grepu co jsme už vařili.To uděláme 7x.

  • Simča Sládková | 11. 12. 2006 11:22

    Prosím, co to je "vaříme ve vodě a cukru 7x" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Chlazení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Grapefruit Grapefruitová šťáva Mandle Máslo Moučkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • Kletskop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact