• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kletskop
Napište svůj komentář k receptu

Kletskop

autor: mousse
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kletskop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks grapefruit
    • 0,50
      dl grapefruitová šťáva
    • 140
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g mandle
    • 100
      g cukr
    • 100
      g voda

Postup přípravy receptu

1
Grepovou kůru nakrajíme na velmi malé kousky a vaříme ve vodě a cukru 7x. Tak uděláme z kůry želé a zbavíme hořkosti.
2
Máslo mírně rozpuštěné, moučkový cukr, štávu, mandle a želé z grepu smícháme dohromady. Dáme do lednice ztuhnout.
3
Na plech dáme pečící papír. Z tvrdého papíru si vystřihneme kolečko v pruměru hrnku a vystřihneme uprostřed díru, podle té díry budou velké kletskopi. Musí být větší rozestupy mezi sebou. Kolečko dáme na plech, malou lžící dáme připravenou hmotu a rozetřeme na tenkou vrstvu.
4
Pečení na 175 °C, pečení je velmi rychlé, tak pozor!
5
Uchováváme v suchu. Spotřeba velmi rychlá, hned se potom slehne zem, všem chutná.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • romana hrabovska | 13. 12. 2006 18:59

    ne 700gr celkem ,jen 100gr rozdělíme na 7x.Vaří se to do varu,pak sleje.Znovu vaříme.Z pomeranče to jde taky,stejný postup.20gr cukru a 30gr vody a grep nebo pomeranč,ciron,vše co má kůru.

  • Lenka | 13. 12. 2006 09:08

    To se vaří 100g cukru+100g vody+slupky vždy nové 7x ? To znamená 700 g cukru celkem? A jak dlouho se povaří ? Nevíte prosím Vás jestli by to šlo také z pomeranče?

  • romana hrabovska | 11. 12. 2006 17:16

    To znamená,že kousky grepu a vodu a cukr povaříme.Tím se vyvaří hořkost z grepu,pak vodu vylijeme a pak znovu nachystáme vodu ,cukr a ty kousky grepu co jsme už vařili.To uděláme 7x.

  • Simča Sládková | 11. 12. 2006 11:22

    Prosím, co to je "vaříme ve vodě a cukru 7x" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Chlazení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Grapefruit Grapefruitová šťáva Mandle Máslo Moučkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Jahodový likér

Jahodový likér

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
64
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
48
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
22
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Vepřové v alobalu
Vepřové v alobalu

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Kletskop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact