• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kletskop
Napište svůj komentář k receptu

Kletskop

autor: mousse
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kletskop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks grapefruit
    • 0,50
      dl grapefruitová šťáva
    • 140
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g mandle
    • 100
      g cukr
    • 100
      g voda

Postup přípravy receptu

1
Grepovou kůru nakrajíme na velmi malé kousky a vaříme ve vodě a cukru 7x. Tak uděláme z kůry želé a zbavíme hořkosti.
2
Máslo mírně rozpuštěné, moučkový cukr, štávu, mandle a želé z grepu smícháme dohromady. Dáme do lednice ztuhnout.
3
Na plech dáme pečící papír. Z tvrdého papíru si vystřihneme kolečko v pruměru hrnku a vystřihneme uprostřed díru, podle té díry budou velké kletskopi. Musí být větší rozestupy mezi sebou. Kolečko dáme na plech, malou lžící dáme připravenou hmotu a rozetřeme na tenkou vrstvu.
4
Pečení na 175 °C, pečení je velmi rychlé, tak pozor!
5
Uchováváme v suchu. Spotřeba velmi rychlá, hned se potom slehne zem, všem chutná.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • romana hrabovska | 13. 12. 2006 18:59

    ne 700gr celkem ,jen 100gr rozdělíme na 7x.Vaří se to do varu,pak sleje.Znovu vaříme.Z pomeranče to jde taky,stejný postup.20gr cukru a 30gr vody a grep nebo pomeranč,ciron,vše co má kůru.

  • Lenka | 13. 12. 2006 09:08

    To se vaří 100g cukru+100g vody+slupky vždy nové 7x ? To znamená 700 g cukru celkem? A jak dlouho se povaří ? Nevíte prosím Vás jestli by to šlo také z pomeranče?

  • romana hrabovska | 11. 12. 2006 17:16

    To znamená,že kousky grepu a vodu a cukr povaříme.Tím se vyvaří hořkost z grepu,pak vodu vylijeme a pak znovu nachystáme vodu ,cukr a ty kousky grepu co jsme už vařili.To uděláme 7x.

  • Simča Sládková | 11. 12. 2006 11:22

    Prosím, co to je "vaříme ve vodě a cukru 7x" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Chlazení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Grapefruit Grapefruitová šťáva Mandle Máslo Moučkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

61
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
57
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
50
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Kletskop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact