• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasický recept na polevu na perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Klasický recept na polevu na perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 501
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
7fotografií
Nahrát fotku
 

I ten nejobyčejnější perníček se promění v malé umělecké dílo, když ho hezky ozdobíte polevou. Ať už chcete tvořit jemné ornamenty, sněhové vločky nebo hravé motivy, správná poleva je základ!

Měkké medové perníčky

Suroviny

60 porce
    • 160
      g moučkový cukr (může být až 200 g)
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžička citronová šťáva (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička).

RADA: Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu

2
Přidáme bílek a pár kapek přecezené citronové šťávy a mícháme vařečkou tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne jemná bílá poleva (trvá to asi 15 minut).
3
Pokud je poleva moc hustá, přidáme ještě pár kapek citronové šťávy. Pokud je naopak moc řídká, přidáme ještě moučkový cukr.

RADA: Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů

4
Polevu plníme do papírového kornoutku nebo cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a zdobíme.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BÍLKOVÉ POLEVY: • Hrudky v polevě: Hlavní příčinou jsou krystalky moučkového cukru, které pak ucpávají špičku zdobícího sáčku. Proto cukr vždy alespoň dvakrát prosejte přes jemné sítko. • Poleva je řídká: Stává se to, když přidáte málo cukru nebo moc citronové šťávy. A může se to stát, i když přesně dodržíte množství ingrediencí. Každý bílek je totiž jinak velký. Řešení je jednoduché. Postupně, po lžičkách, přidávejte další prosátý moučkový cukr a důkladně vmíchávejte. Před každým dalším přidáním cukru počkejte několik minut. Cukr totiž potřebuje čas, aby se rozpustil a navázal na bílky. • Poleva na perníčcích praská a opadává: Nejčastěji je to kvůli tomu, že je poleva moc hustá nebo v ní je příliš mnoho vzduchu, který se do ní dostal šleháním. Klíčem je správná technika míchání, která polevu spíše třením zhutňuje, než že by do ní šleháním vháněla vzduch. Další příčinou může být přehnané množství citronové šťávy.

RADA: Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii

6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pro dosažení lesklého a pevného vzhledu je nejlepší pracovat s bílky, které jsou pokojové teploty. Snadněji se spojí s cukrem a vytvoří ideální konzistenci. Předtím, než začnete zdobit na perníčcích, vyzkoušejte polevu na čistém talíři nebo pečicím papíru. Měla by tvořit souvislé, pevné linky, které se netrhají. • Pokud polevu nespotřebujete, můžete ji uskladnit. V uzavřené nádobě (například sklenici) nebo sáčku, s fólií položenou přímo na povrch polevy, vydrží v lednici až tři dny. Před dalším použitím ji nechte ohřát na pokojovou teplotu a případně znovu lehce promíchejte (nešlehejte).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníčky III.

Perníčky III.

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Perníčky

Perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#332833) | 19. 12. 2021 16:43

    Polevu jsem letos také raději koupila, jelikož perníčky jsem dělala poprvé, navíc s koupenou celý proces není tak pracný a k syrovému bílku zkrátka nemám důvěru. :)

  • karolka hašlerka | 19. 12. 2010 15:56

    :-\ já polevu raději kupuju ale nikdy to skusim

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 12. 2010 18:49

    Já k tomu přidám ještě malou poznámku - pokud chcete polevou zdobit perníčky malým otvorem v kornoutku nebo stříkačce, doporučuji přes jemné sítko přecedit i bílek. Já navíc přidávám na jeden bílek ještě kávovou lžičku Solamylu (škrobu), aby poleva lépe zasychala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví Perníčky Vánoce
Ostatní Zálivky a omáčky Prosinec Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Bublanina II.

Bublanina II.

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

261
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
74
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové…
49
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s…
30
Milánské špagety
Milánské špagety
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Herci Zlata Adamovská a Miroslav Táborský: Jsou milionáři! Za co utrácejí peníze?

Herci Zlata Adamovská a Miroslav Táborský: Jsou milionáři! Za co utrácejí peníze?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Klasický burger
Klasický burger
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
Klatovský řízek
Klatovský řízek
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
  • Recepty.cz
  • Klasický recept na polevu na perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact