• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Klasický houskový knedlík

autor: Misha88
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      hrnek teplá voda
    • 2
      ks houska z předešlého dne

Postup přípravy receptu

1
Den před přípravou knedlíku si nakrájíme housky na kostičky. Když to nestihnete, nevadí, vezmete housku z předešlého dne. Mouku smícháme se solí a droždím, vodu přidáváme dle potřeby, ale těsto by nemělo být zas tak husté, pamatujte, že ztvrdlé housky ještě nějakou tu vodu seberou.
2
Těsto necháme 20 minut kynout na teplém místě. Potom vyválíme knedlíky, dejte pozor na praskliny, nejlepší je vyválet si bochánek, na který budeme uprostřed tlačit, a tím se nám protáhne. Vaříme ve vroucí vodě, z každé strany po 10 minutách. Když budeme chtít knedlík vyndat, dbejte na to, abyste měli připravenou vidlici, anebo nějaký jemný nůž, protože když knedlík vyndáváte, musíte ho propíchat, aby se neslil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza_J | 5. 4. 2015 12:51

    Super. Jednoduche a vyborne.

  • iris | 21. 12. 2013 04:36

    je skvělí,všem chutna :-[ l

  • Borgia | 24. 2. 2013 21:04

    Knedlik bez mleka a vajicka? To je recept jako za valky. :-(

  • jmuell1 | 26. 10. 2012 17:06

    Dnes jsem dělala. Je moc dobrý. Jen jsem si udělala klasický kvásek (na dvojitou dávku z celého droždí) - špetka cukru a kapka mléka. A někde jsem v komentářích četla, že je dobré přidat lžičku oleje. Zkusila jsem to a nevím. Buď je to tím vším nebo jen náhoda, každopádně jsou to nejlepší knedlíky, co jsem zatím měla!

  • ramona | 1. 1. 2012 12:57

    Ted jsem ho dodělala a hurá povedl se ... ale je to obyčejný knedlík asi bych jej vylepšila o žloutky a mléko (místo vody )....nechápu,že je dělá někdo tady i bez vajíčka ...tak to mi připadne moc chudobné...hmm

  • Aaandrea | 25. 12. 2010 11:21

    Dávám.1 je výborný

  • recepty73
    recepty73 | 28. 11. 2010 19:40

    Hotový knedlík půlím nití,aby se nesrazil.Rohlíky jsem krájel těsně před přípravou,když se krájí dřív a nechají se ztvrdnout,jsou zbytečně ,,ostré,,.Řekl bych,že soli je až,až... .Droždí nechávám vždy ,,rozpustit,, v důlku z mouky(bez soli!),pak teprve míchám s ostatními ingrediencemi... .

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:57

    ale ne v pořádku , to bylo pouhé konstatování ;-) přeji taky hezký den

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 10:55

    ...nepadlo ani slovo o přivlastňování :-\ ,jen,že je tu skoro totožný ;-) .Hezký den,nechtěl jsem Vás namíchnout =-O

  • Misha88
    Misha88 | 11. 11. 2010 10:31

    klasický kynutý knedlík se kterým už pracuji mnoho let jak doma tak i v práci, Muj recept to není a z toho důvodu si ho nebudu přivlastňovat.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 11. 2010 08:14

    ,,Ivetčin kynutý knedlík,, ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

106
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
52
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
36
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
35
Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Vepřové kotlety v…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska!

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický burger
Klasický burger
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
  • Recepty.cz
  • Klasický houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact