• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Klasický burger
Napište svůj komentář k receptu

Klasický burger

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
8fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonalý grilovaný burger ve vlastnoručně upečené housce je klasika, která zachutná každému. Díky ideálnímu podílu šťavnatého hovězího masa, štiplavé cibule, křupavého salátu a sladce pikantní omáčky v měkké máslové housce, se můžete těšit na dokonalý chuťový zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g mleté maso - hovězí (20 % tuku)
    • sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      ks houskové bulky podle receptu Burgerové housky (bulky)
    • 100
      g majonéza
    • 3
      lžíce kečup
    • 1
      lžička chilli omáčka sriracha, tabasco, sambal oelek...
    • 4
      ks salátové listy ledový, lollo biondo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks rajče
    • 4
      ks nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem, překryjte dalším papírem nebo fólií a každou kouli dlaní rozmáčkněte na placku o průměru asi 12 cm. Sejměte vrchní fólii a uprostřed každé placky promáčkněte prsty důlek. Maso osolte a pokapejte trochou oleje.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

2
Poté maso položte na rozpálený gril. Nechte opékat 5 minut bez obracení, až se v prohlubni začne objevovat šťáva. Maso otočte a dopečte, 2 až 3 minuty, podle síly burgeru. Hotové burgery položte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
3
Housky rozkrojte, obě řezné strany potřete trochou majonézy a na chvíli položte na mřížku grilu. Zbylou majonézu promíchejte s kečupem a omáčkou. Spodek housky potřete omáčkou, překryjte salátem, na něj položte maso, přidejte pár kroužků cibule, po plátku rajčete a několik plátků okurky. Překryjte vrškem housky a podávejte.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery z červené řepy

Burgery z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Uzeniny & mleté maso
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Chilli omáčka Houskové bulky Kečup Majonéza Mleté maso - hovězí Nakládané okurky Olej Rajče Salátové listy Sůl

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Mušle

Mušle

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

33
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
30
Maminčino kuře na paprice
Maminčino kuře na paprice
22
Kuře na paprice
Kuře na paprice
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
  • Recepty.cz
  • Klasický burger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact