• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasický burger
Napište svůj komentář k receptu

Klasický burger

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
Klasický burger
8fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonalý grilovaný burger ve vlastnoručně upečené housce je klasika, která zachutná každému. Díky ideálnímu podílu šťavnatého hovězího masa, štiplavé cibule, křupavého salátu a sladce pikantní omáčky v měkké máslové housce, se můžete těšit na dokonalý chuťový zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g mleté maso - hovězí (20 % tuku)
    • sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      ks houskové bulky podle receptu Burgerové housky (bulky)
    • 100
      g majonéza
    • 3
      lžíce kečup
    • 1
      lžička chilli omáčka sriracha, tabasco, sambal oelek...
    • 4
      ks salátové listy ledový, lollo biondo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks rajče
    • 4
      ks nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem, překryjte dalším papírem nebo fólií a každou kouli dlaní rozmáčkněte na placku o průměru asi 12 cm. Sejměte vrchní fólii a uprostřed každé placky promáčkněte prsty důlek. Maso osolte a pokapejte trochou oleje.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

2
Poté maso položte na rozpálený gril. Nechte opékat 5 minut bez obracení, až se v prohlubni začne objevovat šťáva. Maso otočte a dopečte, 2 až 3 minuty, podle síly burgeru. Hotové burgery položte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
3
Housky rozkrojte, obě řezné strany potřete trochou majonézy a na chvíli položte na mřížku grilu. Zbylou majonézu promíchejte s kečupem a omáčkou. Spodek housky potřete omáčkou, překryjte salátem, na něj položte maso, přidejte pár kroužků cibule, po plátku rajčete a několik plátků okurky. Překryjte vrškem housky a podávejte.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery s trhaným vepřovým masem

Burgery z červené řepy

Burgery z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Uzeniny & mleté maso
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Chilli omáčka Houskové bulky Kečup Majonéza Mleté maso - hovězí Nakládané okurky Olej Rajče Salátové listy Sůl

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
30
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
29
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
26
Vepřový guláš
Vepřový guláš

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
  • Recepty.cz
  • Klasický burger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact