• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Klasický americký hamburger na grilu

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 hamburger
    • 100
      g mleté maso - hovězí má mít asi 15-20% tuku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      plátek tvrdý sýr nejlépe provolone cihla, apod. - silný plátek
  • Na dokončení hamburgeru:
    • 1
      ks žemle větší kulatá
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      plátek cibule
    • 1
      plátek rajče velké
    • 1
      ks salát čerstvý - list
    • 1
      plátek slanina opečená

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2 1/2 cm silný.
2
Dát na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu dost posypat pepřem a solí. Vyčkat dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypat solí a pepřem a dogrilovat.
3
Rozkrojenou žemli dát na gril a slabě (důležité jen slabě) ogrilovat. Před dokončením položit na hamburger plátek sýra, zavřít víko grilu a počítat asi do deseti, sýr má byt napolo roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřít majonezou smíchanou s kečupem, na druhou půlku dát hamburger na něj cibuli, rajče a plátek zeleného salátu.
4
Podává se na talíři nepřiklopený druhou půlkou housky, to si každý udělá sám. Kdo má rád, může ještě majonezu dochutit tabaskem, hořčicí anebo tím, co má rád. Důležité je žemli ogrilovat skutečně jen lehce, jinak nenasákne všechny ty chutě a hamburger vám nebude mezi žemlí držet.
5
Pro ty, kteří mají obavy, že se maso nesmíchává ani se solí: pokud máte maso vcelku, také do něho nezamícháváte sůl ani pepř, ale solíte jen povrch. Nebojte se, tento způsob je osvědčený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký hamburger

Americký hamburger

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 20. 3. 2014 12:44

    Tak tohle je přesně ten samý recept, který mě učil můj kamarád Američan. Žádný hambáč po Česku , ale pravej, americkej burger :-) mňam!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:48

    Jé, možná ještě požádám prohodit fotky, nepřišla jsem na to, která se nahrává jako první :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:43

    Naprostá paráda!

  • north face coats for women | 3. 10. 2013 22:56

    Programma | Civiele Bedrijven Dagen 2013 GERMANY JERSEY HOME north face coats for women http://www.ebnevelde.org

  • Morgana | 10. 8. 2013 10:22

    Jasně na pořádnej českej burger patří EIDAM. Lidi už se proberte !!!!

  • Lokev | 20. 6. 2013 22:18

    Tak jsem to udělala přítelovi a strašně jsme si pochutnali! Famózní! Zítra k večeři opět!! Díky za recept

  • hhh | 9. 12. 2012 10:09

    v prdeli

  • charlie | 22. 7. 2012 13:07

    makro

  • klany | 23. 5. 2012 22:53

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

  • Niky | 26. 7. 2011 20:00

    Hambáč byl naprosto úžasný!

  • jiromir | 17. 12. 2010 21:44

    konečně pořádnej recept na pořádnej burgr <3 . tolik paskvilů jsem pročetl, než jsem dospěl k tomuhle...díky moc, byla to lahoda!!

  • Tomáš Kosa | 2. 7. 2009 20:59

    Přesně jak to stálo v jiném komentáři. sto lidí, sto chutí. Nic se nezkazí, pokud se sůl zamíchá do masa a klidně i s čerstvě mletým pepřem. Sýr používám Madeland, bulky kupuji takové ty se zapečeným sýrem na povrchu ( prostě sýrová bulka ), ale nezapékám je. Na dř. uhlí je to nejvíc, ale v zimě pod digestoří na kont. grilu je to také hodně... A pozor! Burgery se hodně spečou, je třeba je udělat o dost větší, než je rozměr bulky!

  • Šárka Klimešová | 15. 5. 2009 14:03

    V jednoduchosti je krása, vlastně dobrota:o) dávám jedna

  • Daniel Sery | 7. 7. 2007 16:51

    Nedavno jsme si prichystali k veceri hamburger podle vyse uvedeneho receptu a muzu konstatovat ze to je pochutnanicko.I proto s manzelkou i se synem budeme veceret stejne jidlo dnes vecer :-)

  • Tomáš Uvíra | 22. 7. 2006 19:24

    Jaké hovězí nejvíce doporučujet? Měl jsem dnes z přední klížky a musím konstatovat, že to bylo velmi dobré, ale vadilo mi tlusté maso a žilky.

  • Pastis Petite | 4. 5. 2006 11:31

    Při tlouštce hamburgeru udané autorkou - 2-1/2 cm griluji na "well-done" (dobře propečený) 4 minuty na každé straně, na "medium" (střední a šťavnatý) 2 minuty na každé straně. Záleží i na vzdálenosti tepelného zdroje od masa. Je to pochutnáníčko...

  • Martina | 24. 3. 2006 19:35

    Právě jsme domlaskali - výborný !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Majonéza Mleté maso - hovězí Pepř mletý Rajče Salát Slanina Sůl Tvrdý sýr Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pascha dle časopisu F.O…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rabínův šoulet
Rabínův šoulet

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Vajíčko, gothaj, hrášek nebo cibule? Válka slavných o bramborový salát?! Celé to rozčísla Bohdalová

Vajíčko, gothaj, hrášek nebo cibule? Válka slavných o bramborový salát?! Celé to rozčísla Bohdalová

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický burger
Klasický burger
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact