• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
Napište svůj komentář k receptu

Klasické řízky z mletého masa

autor: Miroslava Kokšalová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasické řízky z mletého masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso mleté
    • 0,25
      l mléko
  • Na obalení:
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce placky ve tvaru řízku a obalujeme v trojobalu. Je potřeba použít obracečku, hlavně když dáváme do vajíčka. Chce to trpělivost. Nakonec smažíme.
2
U nás doma se po upečení po nich zapráší. Jsou totiž více šťavnaté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Polévka z mletého masa s fazolemi

Polévka z mletého masa s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza | 23. 12. 2012 14:52

    V mouce a ve vajíčku obaluji ve tvaru kuličky, až ve strouhance rozmačkám do tvaru řízku.

  • Zuzka
    Zuzka | 5. 1. 2012 08:31

    Nechávám nasáknout přes noc, používám smetanu místo mléka. Každopádně se musí maso osolit. Řízky jsou výborné, šťavnaté.

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:25

    Úžasné, mléko by mě samotnou vůbec nenapadlo a jsou přitom velice šťavnaté, děkuji za recept, už je v oblíbených ;-)

  • helena hasalová | 16. 10. 2007 11:23

    Tyto mleté řízky jsou výborné :) :) . Maso si ale musím sama semlít, protože nevěřím mletým masům z obchodů (když mi maso nesemelou před očima).

  • Martina | 29. 1. 2007 21:37

    dávám 1

  • Dasa Novakova | 22. 1. 2007 20:15

    Dělám obdobně jako Šárka se strouhaným sýrem, ale nepoužívám vajíčko jen mléko a relativně hodně opepřím - do druhého dne se hezký rozleží. Druhý den obalím v trojobalu a smažím.

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 19:23

    Talkže mleté míchané maso by asi nebylo nejlepší,že?nevadilo??Je mi jasné,že pokrm se musí osolit,možná je i trochu opepřím a osmažím jako řízeček.Díky za typ.:o))

  • Šárka | 22. 1. 2007 19:02

    Dělám něco podobného jen s tím, že do mletého masa přidám strouhaný tvrdý sýr,trochu sole,nic víc,nechám do druhého dne odležet v chladu.Pak přidám dle množství masa vajíčko a dělám placičky, které obaluji v trojobalu a smažím, jako řízek.Je to velice šťavnaté a dobré, jak za tepla tak i za studena.

  • barča | 22. 1. 2007 15:32

    Tento recept dělám, dokonce dávám i více mléka, když to necháte odpočinout (třeba i do druhého dne), tak se krásně vcucne, a fakt to pak nemá chybu. Je to skutečně šťavnaté. Přidávám pepř a sůl.

  • Miroslava Kokšalová | 22. 1. 2007 15:07

    Zapoměla jsem napsat tu sůl,ale vy šikovné na to přijdete že....děkuji

  • Anonym | 22. 1. 2007 14:03

    Jedla jsem na návštěvě klasický řízek pepřený a byl výborný, myslím, že pepř nebude vadit ani tady.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 13:03

    Já právě do " holanďana " dávám trochu pepře. Ale každá to můžeme udělat po svém...

  • Jitka Malinová | 22. 1. 2007 12:49

    Asi bych to nepepřila, klasický řízek taky jen solím. Připomíná mi to holanďana bez sýru. Dala bych to před obalením do lednice ztuhnou, aby se to lépe obalovalo, určitě vyzkouším. V jednoduchosti je krása.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 10:05

    A není to bez chuti?? Sůl a pepř snad nikoho neurazí...

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 09:54

    A koření??Jen osolit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mléko Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

23
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
19
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Tajná mise Bena Stillera: Inkognito v Tatrách, pak se ukryl v Česku!

Tajná mise Bena Stillera: Inkognito v Tatrách, pak se ukryl v Česku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact