• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klárky zapečené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Klárky zapečené brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klárky zapečené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • uzené maso
    • vysočina
    • žampiony
    • majoránka
    • cibule
    • sýr Ementál
    • anglická slanina
    • smetana Cremefix
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, na to přijdou na plátky nakrájné žampióny, cibule, na kostičky nakrájené uzené maso a vysočina. Na to přidáme trochu strouhaného sýra. Opět vrstvu brambor (sůl, pepř, majoránka), cibule, žampióny, vysočina, uzené, sýr.
2
Do asi 7-8 cm vysoké zapékací misky se vejdou asi 3-4 vrstvy. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V misce rozvrdláme 2 vajíčka ve smetaně (moc dobrá je náhrada Cremefix) a zalijeme celou misku. Smetanou není třeba šetřit.
3
Pečeme na 180 °C asi 40 minut přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do měkka. Na poslední minutu zapékání můžeme vrchní vrstvu brambor posypat strouhaným sýrem.
4
<BR>Uzené maso a Vysočinu je možné nahradit jinými uzeninami. Chcete-li jídlo maličko pikantnější, lze do smetany přidat sojovou omáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 18. 10. 2004 09:23

    Nemám ráda recepty kde neni uvedeno kolik čeho, takže jsem "improvizovala" a i tak to bylo MOC DOBRÉ. Na 1kg brambor jsem dala 50dkg žampionů :-) a tři cibule (tu my rádi) všechno na tenké plátky a promichat, navrstvit a proložit, navrh před dopečením na plátky nakrajený uzený eidam.

  • Klára Tesárková | 9. 9. 2004 09:26

    Hanka: já mám ráda hodně zalité brambory, takže je zalívám třeba až nahoru...

  • Hanka | 17. 8. 2004 12:28

    Vypadá to dobře, jen bych se chtěla zeptat, kam až to má být tím vajíčkem se smetanou zalité, jesti do poloviny nebo až nahoru?

  • Eva | 15. 8. 2004 10:13

    Je to dobrý recept, brambory zapékám skoro stejně. Jen přidám ještě mraženou zeleninu, místo salámu různé druhy mas (kuřecí, vepřové), co se v mrazáku nastřádá. Navrch nastrouhám nivu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Majoránka Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Tuk Uzené maso Vejce Vysočina Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

257
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
58
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové…
20
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Klárky zapečené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact