• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klárky zapečené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Klárky zapečené brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klárky zapečené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • uzené maso
    • vysočina
    • žampiony
    • majoránka
    • cibule
    • sýr Ementál
    • anglická slanina
    • smetana Cremefix
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, na to přijdou na plátky nakrájné žampióny, cibule, na kostičky nakrájené uzené maso a vysočina. Na to přidáme trochu strouhaného sýra. Opět vrstvu brambor (sůl, pepř, majoránka), cibule, žampióny, vysočina, uzené, sýr.
2
Do asi 7-8 cm vysoké zapékací misky se vejdou asi 3-4 vrstvy. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V misce rozvrdláme 2 vajíčka ve smetaně (moc dobrá je náhrada Cremefix) a zalijeme celou misku. Smetanou není třeba šetřit.
3
Pečeme na 180 °C asi 40 minut přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do měkka. Na poslední minutu zapékání můžeme vrchní vrstvu brambor posypat strouhaným sýrem.
4
<BR>Uzené maso a Vysočinu je možné nahradit jinými uzeninami. Chcete-li jídlo maličko pikantnější, lze do smetany přidat sojovou omáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 18. 10. 2004 09:23

    Nemám ráda recepty kde neni uvedeno kolik čeho, takže jsem "improvizovala" a i tak to bylo MOC DOBRÉ. Na 1kg brambor jsem dala 50dkg žampionů :-) a tři cibule (tu my rádi) všechno na tenké plátky a promichat, navrstvit a proložit, navrh před dopečením na plátky nakrajený uzený eidam.

  • Klára Tesárková | 9. 9. 2004 09:26

    Hanka: já mám ráda hodně zalité brambory, takže je zalívám třeba až nahoru...

  • Hanka | 17. 8. 2004 12:28

    Vypadá to dobře, jen bych se chtěla zeptat, kam až to má být tím vajíčkem se smetanou zalité, jesti do poloviny nebo až nahoru?

  • Eva | 15. 8. 2004 10:13

    Je to dobrý recept, brambory zapékám skoro stejně. Jen přidám ještě mraženou zeleninu, místo salámu různé druhy mas (kuřecí, vepřové), co se v mrazáku nastřádá. Navrch nastrouhám nivu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Majoránka Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Tuk Uzené maso Vejce Vysočina Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Mazané řízky

Mazané řízky

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Steak Diane

Steak Diane

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

171
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
76
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
59
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
49
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
46
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Klárky zapečené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact