• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klárčin jahůdkový dezertík
Napište svůj komentář k receptu

Klárčin jahůdkový dezertík

autor: klaris
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klárčin jahůdkový dezertík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot:
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr 100-150
    • 2
      lžíce voda
  • Krém:
    • 1
      balíček jahodový pudink
    • 2
      dl mléko
    • 300
      g jahody (já používám půl na půl čerstvé a z konzervy)
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vejce šlehám s cukrem cca dvě minuty do husté pěny, pak přidám postupně horkou vodu a šlehám další dvě minuty. Na pěnu prosiju mouku a opatrně vmíchám vařečkou. Těsto naliji do vymazané kulaté dortové formy a peču asi dvacet minut dorůžova na 180 °C.
2
Mezitím uvařím v mléce pudink a vzniklou hustou hmotu za stálého míchání vychladím ve vodní lázni. Přidám cukr, máslo a půl dávky pokrájených jahod. Šlehám do lehkého krému a ke konci přidám zbylé jahody (několik si jich nechám na ozdobu), aby v krému zůstaly kousky.
3
Piškot rozříznu, doprostřed dám pořádnou vrstvu krému, přiklopím druhou polovinou a nahoru rozmažu zbytek a dozdobím na plátky nakrájenými jahodami. Kdo má rád, může ještě nahoru nalít čokoládovou polevu, ale doporučuji hořkou, velice dobře doplňuje slaďoučké jahody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Klárčin dortík

Klárčin dortík

Bleskový dezertík ala Nigela

Bleskový dezertík ala Nigela

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 12. 6. 2007 07:07

    Vypadá to velice lákavě a určitě je to výborné. Teď je spousta příležitostí to vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jahodový pudink Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
45
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
35
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
33
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
29
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Kterým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Kterým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Uniklo ze Zemanovy oslavy! Exprezident lákal Bohdalovou: Přespi se mnou v hotelu!

Uniklo ze Zemanovy oslavy! Exprezident lákal Bohdalovou: Přespi se mnou v hotelu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

  • Recepty.cz
  • Klárčin jahůdkový dezertík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact