• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 800
      g baklažán
    • 400
      g paprika
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 100
      g ořechy
    • 1
      dl rostlinný olej 0,75-1
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme doměkka. Papriky opečeme na suché plotýnce, až se udělají puchýře a pak je necháme v misce v mikroteňáku chvíli zapařit (cca 10 minut). Poté sloupneme opečenou tenkou kůžičku a vyčistíme zevnitř semínka. Oloupeme i baklažán a hmotu zevnitř pomixujeme s "masem" z paprik. Pokud není k dispozici mixér, je možno utlouct v hmoždíři nebo pomačkat najemno vidličkou. Pyré ochutíme česnekem, troškou octa a solí podle chuti. Tenkým pramínkem přilíváme olej za současného míchání či mixování. Nakonec vsypeme najemno nadrcené ořechy a při podávání na toustovém chlebě - světlém či tmavém podle vaší chuti - sypeme sekanou petrželkou.
2
**Poznámka:** Někdo má rád kjopolo s rajčaty, pak je možné oloupaná rajčata (aby šla lépe oloupat přelijeme je horkou vodou a hned schladíme ve studené) nakrájet najemno a přidat spolu s ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 3. 3. 2014 21:59

    vyzkoušeno - jelikož jsem líná, tak jsem si to trochu zjednodušila - paprika již očištěná od semínek šla do pekáče spolu s baklažánem a po změknutí obojí rozmixováno i se slupkami - vše se dokonale rozmixovalo, tak že slupky nejsou znát. Přidala jsem sušená rajčata naložená v oleji. Mlask moc dobré, lepší po tom co se to přes noc rozleželo a česnek trochu ustoupil.

  • nelikucera | 20. 11. 2011 08:52

    Kjopolo je tradiční Bulharska pomazánka-dá se zavařovat ,můžete jí dat do plastových kelímku a do mrazáku .Můžete jí kombinovat s Balkánem ,s tavením sýrem ,s tvrdo vařeních vajec............:-)

  • Simča Sládková | 22. 1. 2010 21:26

    Mirko, to jsem moc ráda, že chutnalo. Tu pomazánku není nutné sníst najednou, Nechám ji v lednici klidně 4 - 5 dní a postupně mažeme a ujídáme. Zkus taky namazat na toasty, posypat sýrem a strčit na chvilku do trouby (do MW) zapéci.

  • Mirka Tonarova | 22. 1. 2010 20:18

    Je to vyborne, delala jsem to z jednoho lilku a dvou paprik, docela dost pro jednoho, na toustech to chutna znamenite, zkusila jsem to posypat parmezanem, taky dobre. Pridavam k mym oblibenym receptum z lilku. Mirka

  • Apina Hrbek | 17. 5. 2009 14:29

    Simco, tak jsem vcera udelala Kjopolo. Je to bajecne, jak jsem vedela uz predem. Jediny problem s tim byl, ze toho bylo moc pro dva lidi. Jak je znamo, pesto se da pripravit nejen z bazalky a tak jsem si rekla, ze zbytek Kjopola pouziji stejne jako pouzivam pesto, tedy na testovinu. Bylo to bajecne, zamichala jsem uvarenou testovinu s lilkem, pridala jsem strouhany parmesan, trochu jsem zamichala do jidla, zbytek jsem nasypala nahoru a byla z toho bajecna vecere.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:31

    V letě vyzkouším z té cukety a dám vědět. Zatím díky.

  • ladislava staffenová | 12. 5. 2009 12:39

    Simčo - to vypadá skvěle, budu se muset přesvědčit :-D

  • Tereza J. | 12. 5. 2009 07:12

    Simčoooooooo, bodujeeeeeeeeeeeeš :)))

  • Simča Sládková | 12. 5. 2009 01:05

    Aničko, netuším jestli by to šlo z cuket nebo něčeho takovýho. Nikdy jsem to z ničeho jinýho nezkoušela..... Zkus to a napiš.... S.

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:48

    Nechá se baklažán něčím nahradit ?

  • Apina Hrbek | 9. 5. 2009 13:19

    Jsem rada, ze jsi sem tento recept dala Simi, jedla jsem neco podobneho u znamych a zapomela jsem se zeptat na recept. Je to nesmirne chutne. Diky.

  • Simča Sládková | 21. 8. 2008 13:26

    Včera jsem kjopolo udělala a už je skoro snězené. Vyzkoučejte, je to jediněčné!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Ořechy Paprika Petrželka Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

178
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
127
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany
Jablkovo-kokosová…
66
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
50
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s…
50
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Kiwi řezy
Kiwi řezy
Kiwi smoothie
Kiwi smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact