• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      šálek mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka celerová sůl
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka majoránka
    • bazalka
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké Národní gardy ve výslužbě Harlanem Sandersem. Jeho předpis obsahující tajnou směs dvanácti koření je založen na tradiční přípravě kuřat černošskými kuchařkami na jižanských plantážích. Na rozdíl od evropských smažených kuřat, obalovaných ve strouhance, je jižanské kuře namáčeno do vajec rozkvedlaných s kyselým mlékem a pak obalených v okořeněné mouce.
2
Můj předpis, který jsem vyzkoušel a prvně použil v restauraci PittyPats Porch v Atlantě ve státu Georgie začátkem sedmdesátých let používá na rozdíl od milého plukovníka patnáct druhů koření mimo soli. Hlavními přísadami jsou, tak jako v plukovníkově receptu, šalvěj a sladká paprika španělského typu, tedy více barvivá a méně voňavá než maďarská. Rozpočet uvádím podle amerického zvyku s přísadami odměřovanýmí, nikoliv váženými. Pokud dodržujete základní proporce, přesné dávky koření nejsou příliš důležité, můžete si je upravit podle své chuti.
3
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na devět kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete , rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček, a noha překrojená v kloubu.. Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme, tak aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou, nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Druhou, tou suchou rukou, pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme , aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepáme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátým na 180 stupňů Celsia (350 F). Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi deset minut, až je kuře propečené až ke kosti.. Olej necháme odkapat zpátky do smažiče a koušky ješte oklepeme papírovým ubrouskem. Nejlépe smažené kuře chutná rovnou z oleje, ale I!
4
kuře na teple držené či studené je lahůdkou.
5
Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe litinový kastrol na mírném ohni postačí. Správnou teplotu zjistíte vhozením drobku moučného obalu do oleje, Když plave na hladině a je obklopen závojem šumících bublinek páry, je olej správné teploty. Jestliže smažíte větší množství slepic, je nutno sbírat drobky sítkem jinak se v oleji přepálí a trplá chuť spáleniny se přenese na kuřecí kousky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Chicken Fingers

Chicken Fingers

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 8. 2. 2014 20:11

    Vůbec to nebylo špatné, ale bohužel jsem to měl bez šalvěje a oregana. Příště taky udělám trochu hustší nálev z kyselého mléka, aby výsledný obal byl o něco tlustší. Takhle mi vytékala ven šťáva z masa a místy byla kůrka opravdu tenká. Ale jinak naprosto výborný recept .Díky

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:16

    Toto je pravy recept z KFC :-) :-) :-) Americké kuře á la KFC marinované v jogurtu Suroviny pro 4 porce: 4 plátky kuřecích prsíček 350-500 ml podmáslí nebo bílého jogurtu 150g hladké mouky ½ lžičky soli ½ lžičky sladké papriky 1 lžička steakového koření ½ lžičky pepře 1 lžička sušeného česneku ½ lžičky koření Gyros ½ lžičky grilovacího koření

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:13

    "all purpose flour" je mouka hladka, ne polohruba! :'(

  • I. Rebensteiger | 1. 12. 2011 22:35

    mouka je "all purpose", tedy polohrubá v Česku

  • reny22 | 18. 2. 2011 18:15

    Dobrý den, jaká mouka prosím ??? Hladká nebo polohrubá ? Nebo snad hrubá ? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Návštěva Dobrůtka USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Celerová sůl Česnek sušený Hřebíček mletý Koriandr Kuřecí maso Kyselé mléko Majoránka Mouka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Štědrovečerní hrachová polévka
Štědrovečerní hrachová…

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
AHA.cz Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Z napadení obžalovaná Sára Saudková: První slova o špíně a milence manžela

Z napadení obžalovaná Sára Saudková: První slova o špíně a milence manžela

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact