• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      šálek mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka celerová sůl
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka majoránka
    • bazalka
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké Národní gardy ve výslužbě Harlanem Sandersem. Jeho předpis obsahující tajnou směs dvanácti koření je založen na tradiční přípravě kuřat černošskými kuchařkami na jižanských plantážích. Na rozdíl od evropských smažených kuřat, obalovaných ve strouhance, je jižanské kuře namáčeno do vajec rozkvedlaných s kyselým mlékem a pak obalených v okořeněné mouce.
2
Můj předpis, který jsem vyzkoušel a prvně použil v restauraci PittyPats Porch v Atlantě ve státu Georgie začátkem sedmdesátých let používá na rozdíl od milého plukovníka patnáct druhů koření mimo soli. Hlavními přísadami jsou, tak jako v plukovníkově receptu, šalvěj a sladká paprika španělského typu, tedy více barvivá a méně voňavá než maďarská. Rozpočet uvádím podle amerického zvyku s přísadami odměřovanýmí, nikoliv váženými. Pokud dodržujete základní proporce, přesné dávky koření nejsou příliš důležité, můžete si je upravit podle své chuti.
3
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na devět kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete , rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček, a noha překrojená v kloubu.. Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme, tak aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou, nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Druhou, tou suchou rukou, pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme , aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepáme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátým na 180 stupňů Celsia (350 F). Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi deset minut, až je kuře propečené až ke kosti.. Olej necháme odkapat zpátky do smažiče a koušky ješte oklepeme papírovým ubrouskem. Nejlépe smažené kuře chutná rovnou z oleje, ale I!
4
kuře na teple držené či studené je lahůdkou.
5
Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe litinový kastrol na mírném ohni postačí. Správnou teplotu zjistíte vhozením drobku moučného obalu do oleje, Když plave na hladině a je obklopen závojem šumících bublinek páry, je olej správné teploty. Jestliže smažíte větší množství slepic, je nutno sbírat drobky sítkem jinak se v oleji přepálí a trplá chuť spáleniny se přenese na kuřecí kousky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Chicken Fingers

Chicken Fingers

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 8. 2. 2014 20:11

    Vůbec to nebylo špatné, ale bohužel jsem to měl bez šalvěje a oregana. Příště taky udělám trochu hustší nálev z kyselého mléka, aby výsledný obal byl o něco tlustší. Takhle mi vytékala ven šťáva z masa a místy byla kůrka opravdu tenká. Ale jinak naprosto výborný recept .Díky

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:16

    Toto je pravy recept z KFC :-) :-) :-) Americké kuře á la KFC marinované v jogurtu Suroviny pro 4 porce: 4 plátky kuřecích prsíček 350-500 ml podmáslí nebo bílého jogurtu 150g hladké mouky ½ lžičky soli ½ lžičky sladké papriky 1 lžička steakového koření ½ lžičky pepře 1 lžička sušeného česneku ½ lžičky koření Gyros ½ lžičky grilovacího koření

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:13

    "all purpose flour" je mouka hladka, ne polohruba! :'(

  • I. Rebensteiger | 1. 12. 2011 22:35

    mouka je "all purpose", tedy polohrubá v Česku

  • reny22 | 18. 2. 2011 18:15

    Dobrý den, jaká mouka prosím ??? Hladká nebo polohrubá ? Nebo snad hrubá ? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Návštěva Dobrůtka USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Celerová sůl Česnek sušený Hřebíček mletý Koriandr Kuřecí maso Kyselé mléko Majoránka Mouka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Jablková roláda

Jablková roláda

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

102
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
60
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Vosí hnízda
Vosí hnízda
17
Svařák
Svařák
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Tajemství role Josefa Kubíčka (†96) ze Studny: Dohodil mu ji starý Brůna!

Tajemství role Josefa Kubíčka (†96) ze Studny: Dohodil mu ji starý Brůna!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact