• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      šálek mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka celerová sůl
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka majoránka
    • bazalka
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké Národní gardy ve výslužbě Harlanem Sandersem. Jeho předpis obsahující tajnou směs dvanácti koření je založen na tradiční přípravě kuřat černošskými kuchařkami na jižanských plantážích. Na rozdíl od evropských smažených kuřat, obalovaných ve strouhance, je jižanské kuře namáčeno do vajec rozkvedlaných s kyselým mlékem a pak obalených v okořeněné mouce.
2
Můj předpis, který jsem vyzkoušel a prvně použil v restauraci PittyPats Porch v Atlantě ve státu Georgie začátkem sedmdesátých let používá na rozdíl od milého plukovníka patnáct druhů koření mimo soli. Hlavními přísadami jsou, tak jako v plukovníkově receptu, šalvěj a sladká paprika španělského typu, tedy více barvivá a méně voňavá než maďarská. Rozpočet uvádím podle amerického zvyku s přísadami odměřovanýmí, nikoliv váženými. Pokud dodržujete základní proporce, přesné dávky koření nejsou příliš důležité, můžete si je upravit podle své chuti.
3
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na devět kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete , rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček, a noha překrojená v kloubu.. Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme, tak aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou, nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Druhou, tou suchou rukou, pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme , aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepáme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátým na 180 stupňů Celsia (350 F). Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi deset minut, až je kuře propečené až ke kosti.. Olej necháme odkapat zpátky do smažiče a koušky ješte oklepeme papírovým ubrouskem. Nejlépe smažené kuře chutná rovnou z oleje, ale I!
4
kuře na teple držené či studené je lahůdkou.
5
Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe litinový kastrol na mírném ohni postačí. Správnou teplotu zjistíte vhozením drobku moučného obalu do oleje, Když plave na hladině a je obklopen závojem šumících bublinek páry, je olej správné teploty. Jestliže smažíte větší množství slepic, je nutno sbírat drobky sítkem jinak se v oleji přepálí a trplá chuť spáleniny se přenese na kuřecí kousky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Chicken Fingers

Chicken Fingers

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 8. 2. 2014 20:11

    Vůbec to nebylo špatné, ale bohužel jsem to měl bez šalvěje a oregana. Příště taky udělám trochu hustší nálev z kyselého mléka, aby výsledný obal byl o něco tlustší. Takhle mi vytékala ven šťáva z masa a místy byla kůrka opravdu tenká. Ale jinak naprosto výborný recept .Díky

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:16

    Toto je pravy recept z KFC :-) :-) :-) Americké kuře á la KFC marinované v jogurtu Suroviny pro 4 porce: 4 plátky kuřecích prsíček 350-500 ml podmáslí nebo bílého jogurtu 150g hladké mouky ½ lžičky soli ½ lžičky sladké papriky 1 lžička steakového koření ½ lžičky pepře 1 lžička sušeného česneku ½ lžičky koření Gyros ½ lžičky grilovacího koření

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:13

    "all purpose flour" je mouka hladka, ne polohruba! :'(

  • I. Rebensteiger | 1. 12. 2011 22:35

    mouka je "all purpose", tedy polohrubá v Česku

  • reny22 | 18. 2. 2011 18:15

    Dobrý den, jaká mouka prosím ??? Hladká nebo polohrubá ? Nebo snad hrubá ? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Návštěva Dobrůtka USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Celerová sůl Česnek sušený Hřebíček mletý Koriandr Kuřecí maso Kyselé mléko Majoránka Mouka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

36
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
21
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu  se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact