• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kejpíkovy lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Kejpíkovy lasagne

autor: KejPi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kejpíkovy lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g lasagne Např. Panzani
    • olivový olej
    • 125
      g sýr gouda
    • 125
      g mozzarella
  • Masová směs
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek podle chuti
    • passata podle chuti
    • oregáno
    • sůl
    • 4
      lžíce červené víno
    • pepř mletý Ideální je čerstvě namletý
    • 1
      plechovka sekaná rajčata ta větší (cca 140g)
  • Sýrová omáčka
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • 150
      ml mléko Smetana + mléko = 1/2 litru
    • 4
      ks tavený sýr smetanový
    • 125
      g sýr gouda
    • muškátový oříšek
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná rajčata, trochu passaty (nebo kečupu pokud není) podle chuti, sůl, pepř a oregáno. Na mírném plameni povaříme cca 20 minut. Masová směs by měla být spíše hustší a neměla by téct.
2
Zatímco se masová směs vaří, připravíme si sýrovou omáčku. Dáme vařit je smetanu na vaření, kterou doplníme mlékem, tak abychom toho měli půl litru. V horkém mléku nejprve rozpustíme tavený sýr a potom trochu zahustíme hladkou moukou a přidáme muškátový oříšek a trochu soli a vaříme až omáčka zhoustne. Sudáme omáčku z ohně, přidáváme nastrouhaný sýr (gouda nebo jiný tučný sýr) a mícháme až se úplně rozpustí. Výsledkem by mela být hustší omáčka.
3
Pekáček vymažeme olivovým olejem a nejprve dáme vrstvyu masové směsi. Na ni dáme první vrstvu lasagni, na ni opět vrstvu masové směsi a na ni sýrovou omáčku. Pokračujeme vrstvou lasagni, masovou směsí, sýrovou omáčkou, atd. Kočíme vrstvou lasagní, na kterou ještě dáme vrstvu sýrové omáčky, zasypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky mozarelly. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C približně 35-40 minut dokud není sýr mírně dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými…

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Lasagne Mléko Mleté maso - hovězí Mozzarella Muškátový oříšek Olivový olej Oregáno Passata Pepř mletý Sekaná rajčata Smetana na vaření Sůl Sýr Gouda Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Mušle

Mušle

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
43
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
22
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
22
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Kefírový koláč
Kefírový koláč
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…
Kefírový koláč s ořechy
Kefírový koláč s ořechy
Keksová roláda
Keksová roláda
Kelímková bábovka z jogurtu
Kelímková bábovka z jogurtu
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Kejpíkovy lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact