• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
Napište svůj komentář k receptu

Kefírová buchta IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírová buchta IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      sklenice rostlinný olej Vegetol
    • 1
      ks kefír nebo acidofilní mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C.
2
Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů, kandované ovoce nebo čtyři středně velká nastrouhaná jablka. Mame tak pokaždé jinou buchtu. S čokoládovou polevou a kopečkem šlehačky na každém kousku můžeme vyrobit i sváteční moučník pro návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná

Kefírová kokosová buchta (koláč) -…

Kefírová bábovka

Kefírová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kevinek | 23. 3. 2013 20:31

    su mladý kuk a mohu říci, že buchtička se povedla a mohu doporučit :)

  • Pavla | 16. 9. 2012 16:52

    Škoda, že není v receptu napsáno, zda se jedná o kefír půl litrový nebo litrový..pokud se totiž dá kefíru více vznikne akorát jeden velký kakaový lívanec..

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2011 07:45

    1

  • Žanet | 14. 11. 2010 19:41

    na tuhle buchtu jsem se opravdu těšila, nakonec mě ale zklamala. Nevím jestli to bylo receptem nebo mnou, ale tato buchta byla hrozně nízká.

  • Martina | 14. 3. 2008 11:03

    Ještě jeden dodatek k té jedlé sodě. Do buchty se může dát buď prášek do pečiva nebo jedlá soda. V receptech se sodou zase neuvádí prášek do pečiva. Je to v podstatě nahraditelné!

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:19

    Ještě jsem si všimla v komentáři otázky šlehání - buchtu nešlehám, jen prostře všechny suroviny vařečkou dobře promíchám a naleju na pekáč.

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:11

    Ten recept je ode mne, je mnohokrát vyzkoušen a protože nemám moc času, chodím pozdě z práce a doma mám mlsné chlapy, musím vše děla t rychle. Vejce i kefír vyndám z ledničky a hotovo, sodu nedávám. Možná že nebyla buchta dána do předem vyhřáté trouby a je pravda, že tu troubu moc neotevírám, už to mám v oku, kdy bude hotová. Snad se příště povede. Dobrou chuť.

  • Wendy | 12. 10. 2005 07:54

    Buchta byla výborná, není třeba dávat jedlou sodu - nejsem žádná stálá pekařka, ale tato buchta se mi povedla a co je důležité, všem chutnala.Polila jsem jí polevou a ozdobila šlehačkou.Je rychlá, všem doporučuji. (Použila jsem kefírové mléko z lednice) Předávám zkušenosti od jiných - jestli se Vám,Lenko, srazila buchta, může to být prý špatně vyhř.troubou nebo častým otvíráním a kontrol.buchty-je tam prdopeč a nesmí se pořád trouba otvírat.Zdravím

  • Lenka | 10. 10. 2005 16:44

    Díky za rady, asi to bude tou ledničkou. Vejce i kefír jsem vyndala z lednice.Špejlou jsem propíchla, i jsem točila jedním směrem - snad se šlehač točí jedním směrem?!..o)Příště vyzkouším i se sodou. Ještě jednou díky.

  • Anonym | 10. 10. 2005 14:38

    Lenicko, budto jste to vytahla drive, nebo jste nemela vajcka pokojove teplote, nebo jste to neslehala v jednom smeru:-)) Pomaha, kdyz po vytahnuti z trouby propichnete spejly :-) Tuhle buchtu jsem zrovna jeste nedelala, ale kefirove buchty jsou obecne vdecne a povedou se, nenechte se odradit a zkousejte dal:-)) Airan

  • Lenka Chourová | 10. 10. 2005 13:19

    Myslím si, že jediné co jste udělala špatně je to, že jste si vybrala právě tento recept. Podle mě je v něm totiž chyba. Není zde uvedena jedlá soda (dala bych l lžičku jedlé sody). Na tomto portálu je spousta kefírových buchet a všude je uvedena jedlá soda. Já osobně kefírovou buchtu peču, je moc dobrá, rychlá, můžete ji udělat v jakékoliv variantě - s kakaem, kokosem, s ovocem ... apod. Ovšem je nutné dát do těsta jedlou sodu. A pro kontrolu si zadejte v kolonce hledání v pravé části KEFíR a uvidíte další recepty s kefírem. Hodně zdaru a nevzdávejte tento moučník. Je fakt dobrý a troufám si říct, že je i zdravý.

  • Věra | 10. 10. 2005 12:45

    Napadá mě, jestli bylo acidofilní mléko a vajíčka pokojové teploty nebo přímo z lednice ?

  • LENKA | 10. 10. 2005 11:45

    BUCHTA SE MI SRAZILA. cO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kefír Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Tatarka

Tatarka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

171
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
89
Boloňské špagety
Boloňské špagety
73
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
55
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
38
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact