• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
Napište svůj komentář k receptu

Kefírová buchta IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírová buchta IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      sklenice rostlinný olej Vegetol
    • 1
      ks kefír nebo acidofilní mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C.
2
Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů, kandované ovoce nebo čtyři středně velká nastrouhaná jablka. Mame tak pokaždé jinou buchtu. S čokoládovou polevou a kopečkem šlehačky na každém kousku můžeme vyrobit i sváteční moučník pro návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná

Kefírová kokosová buchta (koláč) -…

Kefírová bábovka

Kefírová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kevinek | 23. 3. 2013 20:31

    su mladý kuk a mohu říci, že buchtička se povedla a mohu doporučit :)

  • Pavla | 16. 9. 2012 16:52

    Škoda, že není v receptu napsáno, zda se jedná o kefír půl litrový nebo litrový..pokud se totiž dá kefíru více vznikne akorát jeden velký kakaový lívanec..

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2011 07:45

    1

  • Žanet | 14. 11. 2010 19:41

    na tuhle buchtu jsem se opravdu těšila, nakonec mě ale zklamala. Nevím jestli to bylo receptem nebo mnou, ale tato buchta byla hrozně nízká.

  • Martina | 14. 3. 2008 11:03

    Ještě jeden dodatek k té jedlé sodě. Do buchty se může dát buď prášek do pečiva nebo jedlá soda. V receptech se sodou zase neuvádí prášek do pečiva. Je to v podstatě nahraditelné!

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:19

    Ještě jsem si všimla v komentáři otázky šlehání - buchtu nešlehám, jen prostře všechny suroviny vařečkou dobře promíchám a naleju na pekáč.

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:11

    Ten recept je ode mne, je mnohokrát vyzkoušen a protože nemám moc času, chodím pozdě z práce a doma mám mlsné chlapy, musím vše děla t rychle. Vejce i kefír vyndám z ledničky a hotovo, sodu nedávám. Možná že nebyla buchta dána do předem vyhřáté trouby a je pravda, že tu troubu moc neotevírám, už to mám v oku, kdy bude hotová. Snad se příště povede. Dobrou chuť.

  • Wendy | 12. 10. 2005 07:54

    Buchta byla výborná, není třeba dávat jedlou sodu - nejsem žádná stálá pekařka, ale tato buchta se mi povedla a co je důležité, všem chutnala.Polila jsem jí polevou a ozdobila šlehačkou.Je rychlá, všem doporučuji. (Použila jsem kefírové mléko z lednice) Předávám zkušenosti od jiných - jestli se Vám,Lenko, srazila buchta, může to být prý špatně vyhř.troubou nebo častým otvíráním a kontrol.buchty-je tam prdopeč a nesmí se pořád trouba otvírat.Zdravím

  • Lenka | 10. 10. 2005 16:44

    Díky za rady, asi to bude tou ledničkou. Vejce i kefír jsem vyndala z lednice.Špejlou jsem propíchla, i jsem točila jedním směrem - snad se šlehač točí jedním směrem?!..o)Příště vyzkouším i se sodou. Ještě jednou díky.

  • Anonym | 10. 10. 2005 14:38

    Lenicko, budto jste to vytahla drive, nebo jste nemela vajcka pokojove teplote, nebo jste to neslehala v jednom smeru:-)) Pomaha, kdyz po vytahnuti z trouby propichnete spejly :-) Tuhle buchtu jsem zrovna jeste nedelala, ale kefirove buchty jsou obecne vdecne a povedou se, nenechte se odradit a zkousejte dal:-)) Airan

  • Lenka Chourová | 10. 10. 2005 13:19

    Myslím si, že jediné co jste udělala špatně je to, že jste si vybrala právě tento recept. Podle mě je v něm totiž chyba. Není zde uvedena jedlá soda (dala bych l lžičku jedlé sody). Na tomto portálu je spousta kefírových buchet a všude je uvedena jedlá soda. Já osobně kefírovou buchtu peču, je moc dobrá, rychlá, můžete ji udělat v jakékoliv variantě - s kakaem, kokosem, s ovocem ... apod. Ovšem je nutné dát do těsta jedlou sodu. A pro kontrolu si zadejte v kolonce hledání v pravé části KEFíR a uvidíte další recepty s kefírem. Hodně zdaru a nevzdávejte tento moučník. Je fakt dobrý a troufám si říct, že je i zdravý.

  • Věra | 10. 10. 2005 12:45

    Napadá mě, jestli bylo acidofilní mléko a vajíčka pokojové teploty nebo přímo z lednice ?

  • LENKA | 10. 10. 2005 11:45

    BUCHTA SE MI SRAZILA. cO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kefír Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

117
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
52
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
33
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Nova už má náhradu za Kašpárka: V Hell’s Kitchen bude řádit Hranáč z VyVolených!

Nova už má náhradu za Kašpárka: V Hell’s Kitchen bude řádit Hranáč z VyVolených!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact