• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubny na smetaně

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubny na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kedlubny včetně nejmenších mladých lístků (počítejte min. 1 menší kedluben na osobu)
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Předem upozorňuji, že když jsem poprvé toto jídlo viděla na talíři u své ostravské pra-tchýně a měla ho ochutnat, připadalo mi ohavné. Ale nenechte se odradit, máte-li rádi kedlubny, je to droga!
2
Kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, mladé lístky posekáme nadrobno a vše necháme chvíli smažít na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme. Když jsou měkké, zalijeme je zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou a necháme zhoustnout.
3
Podáváme s brambory, kdo se neobejde bez masa, je k tomu dobré vařené hovězí. Ale bez masa lépe vynikne jemná chuť a vůně kedluben - a ta báječná nakyslost! Jednoduché - neodolatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jessi | 30. 9. 2016 20:06

    Rychlé, snadné, levné a výborné. Akorát jsem si je trochu zjemnila sladkou smetanou ;-)

  • isladou | 14. 2. 2014 06:48

    výborné,dávám ještě nastrouhaný muškátový oříšek

  • Anonym | 1. 3. 2008 11:02

    Tak právě jsem tu dobrotu dojedla a bylo to fakt moc dobrý. Dávám za jedna. Je to takový jemný a docela zdravý. Budu to dávat i svýmu ročnímu synkovi na oběd, tak doufám, že to bude mít úspěch. Dělala jsem to ze 3 kedluben a jedné mrkve a v zakys.smet. jsem rozmíchala 2 vrchovaté lžíce hl.mouky. Mňam

  • Hanka | 5. 8. 2007 13:38

    Bylo to výbornééé!

  • Lenka | 1. 8. 2007 12:09

    obrovska dobrota!!! pridala jsem mrkev pro barvu a petrzelku nasekanou.. ani nebylo potreba mouky, dala jsem tam tu extra hustou zakysanou smetanu.

  • Anonym | 25. 7. 2007 13:41

    Je to dobré, jen jsem nevěděla jak dlouho ještě dusit po přidání mouky se smetanou, aby mouka byla vařená. Poradíte někdo ? Helena

  • Petr Vantuch | 29. 11. 2006 15:06

    Jo přesně toto dělá moje mamka a konečně to umím i já!Je to SUPER!Díky

  • Anonym | 10. 6. 2006 09:52

    Je to vyborne!!!!!!

  • Anonym | 15. 8. 2005 10:41

    Ke kedlubnům se může přidat i jedna mrkev, aby to bylo barevnější. Vzkaz pro masožravce: dobré je to i s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.

  • Ludmila Kanclířová | 7. 8. 2005 09:52

    Pro Ifuškü: dokud nejsou měkké, ale to je tak průměrně za 10 minut

  • Ifuška | 5. 8. 2005 09:58

    Ludmilo, bezva, vyzkouším, kedlubny můžu, ale zpetám se, jak dlouho zhruba se dusí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kedlubny Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Fish & chips

Fish & chips

Krémová polévka

Krémová polévka

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

105
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
68
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
65
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
46
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety,…
32
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact