• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kedlubnová krupicová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnová krupicová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kedlubna větší - i s mladými listy
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 4
      lžíce krupice

Postup přípravy receptu

1
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme a za častého míchání je mírně okmínované a osolené necháme krátce na másle osmahnout. Pak je zalijeme 800 ml vody a necháme na mírném plameni vařit doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit avokádovou pomazánku s lučinou

2
Na zbývajícím másle osmahneme dozlatova krupici, zalijeme 200 ml vody, necháme povařit, dokud krupice nezhoustne. Nakonec ji přidáme do kedlubnové polévky, kterou posypeme nasekanými mladými lístky kedluben a podáváme.

RADA: Zkuste i další polévky plné zeleniny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka na řecký způsob

Zeleninová polévka na řecký způsob

Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou

Zeleninová polévka s drožďovou…

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivča | 22. 2. 2014 14:18

    výborná akorát jsem přidala kostku masoxu a byla super dík za recept :-*

  • jmuell1 | 18. 1. 2012 17:11

    Moc dobrá polévka. Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 13:19

    ...přidal jsem ještě trochu postrouhané mrkve-pro oko :-).Krupici jsem přidal hned ke kedluně restované na másle(méně nádobí :-) ) a byla super polívka!!!Lístky z kedluben bych raději nepoužíval.....,jedině z vlastní zahrádky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Vegetariánské a zdravé Zelenina
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kedlubna Krupice Máslo Mletý kmín Sůl Voda

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Židovské řízky

Židovské řízky

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

22
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
17
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
14
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
14
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
12
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
Kedgeree
Kedgeree
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubnová omáčka s koprem
Kedlubnová omáčka s koprem
Kedlubnová placka
Kedlubnová placka
Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka
  • Recepty.cz
  • Kedlubnová krupicová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact