• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubnová krupicová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnová krupicová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kedlubna větší - i s mladými listy
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 4
      lžíce krupice

Postup přípravy receptu

1
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme a za častého míchání je mírně okmínované a osolené necháme krátce na másle osmahnout. Pak je zalijeme 800 ml vody a necháme na mírném plameni vařit doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit avokádovou pomazánku s lučinou

2
Na zbývajícím másle osmahneme dozlatova krupici, zalijeme 200 ml vody, necháme povařit, dokud krupice nezhoustne. Nakonec ji přidáme do kedlubnové polévky, kterou posypeme nasekanými mladými lístky kedluben a podáváme.

RADA: Zkuste i další polévky plné zeleniny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka na řecký způsob

Zeleninová polévka na řecký způsob

Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou

Zeleninová polévka s drožďovou…

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivča | 22. 2. 2014 14:18

    výborná akorát jsem přidala kostku masoxu a byla super dík za recept :-*

  • jmuell1 | 18. 1. 2012 17:11

    Moc dobrá polévka. Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 13:19

    ...přidal jsem ještě trochu postrouhané mrkve-pro oko :-).Krupici jsem přidal hned ke kedluně restované na másle(méně nádobí :-) ) a byla super polívka!!!Lístky z kedluben bych raději nepoužíval.....,jedině z vlastní zahrádky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Vegetariánské a zdravé Zelenina
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kedlubna Krupice Máslo Mletý kmín Sůl Voda

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Slané cukroví

Slané cukroví

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

105
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
56
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
46
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
43
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
41
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Drsná slova Lucie Vondráčkové: Proč nepečuje o přítele po operaci!

Drsná slova Lucie Vondráčkové: Proč nepečuje o přítele po operaci!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
Kedgeree
Kedgeree
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubnová omáčka s koprem
Kedlubnová omáčka s koprem
Kedlubnová placka
Kedlubnová placka
Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka
  • Recepty.cz
  • Kedlubnová krupicová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact