• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kávový korpus (bábovka) z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kávový korpus (bábovka) z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Průměr remosky cca 30 cm
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g rozpuštěné máslo - vlažné
    • 150
      ml černá káva i s lógrem
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý

Postup přípravy receptu

1
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do pěny, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a předem uvařenou černou kávu i s lógrem. Promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec do těsta zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené remosky, remosku uzavřeme a zapneme. Pečeme cca 30 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto na špejli nelepí. Po vychladnutí je korpus připravený na prokrojení a namazání krémem. Prokrojit korpus lze jednou i dvakrát. Já prokrajoval dvakrát (na tři díly) a mazal krémem dle receptu "Kávový zákusek - řezy" z jedné a půl dávky. Pokud má vaše remoska středový díl na pečení bábovek, můžete toto těsto použít i na výrobu kávové bábovky, kterou po upečení a vychladnutí můžeme přelít čokoládovou nebo kávovou polevou, posypat sekanými ořechy, pocukrovat... Pokud máme rádi ořechy, můžeme do těsta přidat větší hrst nasekaných ořechů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaový korpus / bábovka z remosky

Kakaový korpus / bábovka z remosky

Kávový korpus

Kávový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozpuštěné máslo Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

57
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový korpus
Kávový korpus
Kávový zákusek - řezy
Kávový zákusek - řezy
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový džem
Kdoulový džem
  • Recepty.cz
  • Kávový korpus (bábovka) z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact